Windows 8.1 (Blue)

Cei de la Microsoft™ au anunțat lansarea primului upgrade major pentru Windows 8, este vorba de versiunea 8.1 sau Windows Blue. Un upgarede care va fi facut în ultima parte a acestui an și va aduce câteva îmbunătățiri considerabile pentru ultimul sistem de operare de la Microsoft, atât la capitolul design cât și la capitolul funcționalitate.

Dacă mulți dintre utilizatorii de Windows 8 se dădeau cu fundul de pământ că le lipsește butonul de start, ei bine, Windows Blue va avea buton de start. Pot să spun că eu nu i-am dus nici o clipă lipsa acelui buton poate tocmai din pricina faptului că pentru mine tastatura e sfântă și folosesc toate shortcut-urile posibile și imposibile. Oricum, cu acest lucru vor mulțumi foarte mulți utilizatori.

Un alt aspect important al Windows 8.1 este faptul că vine cu suport pentru ecrane de dimensiuni mici. Cei care ați instalat Windows 8 pe minibook-uri, cu siguranță v-ați lovit de această problemă. Spre fericirea tuturor, cu acest upgrade cei de la Microsoft s-au spălat pe mâini și de această problemă. Lista de feature-uri ale Windows 8.1 mai cuprinde și suport mai bun pentru folosirea mai multor monitoare, îmbunătățiri ale Internet Explorerului și posibilitatea de editare a fotografiilor direct din aplicația de vizualizare.

Pe lângă toate acestea, Windows Blue mai vine și cu alte feature-uri mai mult sau mai puțin importante. Sincer nu cred că interesează pe cineva că aduce multe texturi sau că își va face update singur, adică dispare posibilitatea de a face update manual. În schimb sigur interesează pe mulți faptul că acest upgrade aduce Global Search și posibilitatea rulării mai multor aplicații Metro-Style în același timp. Astea două lucruri chiar au utilitate, cel puțin din puctul meu de vedere. În momentul de față nu poți efectua căutare globală, adică atât în documente cât și în aplicații în același timp, iar referitor la Snap Mode, în Windows 8 se permite rularea a maxim două aplicații Metro-Style simultan.

Aruncând o privire de ansamblu asupra tuturor facilităților cu care vine Windows 8.1, se poate vedea clar că cei de la Microsoft chiar și-au dat interesul să rezolve probleme semnalate de către utilizatori. Mi se pare foarte tare că au pus accent pe rezolvarea minusurilor semnalate și nu pe aducerea de noi facilități  doar așa de dragul artei.

3 Comentarii - “Windows 8.1 (Blue)”

  1. Yamasha

    atat timp cat vor face multi tasking in interfata metro e perfect! mie aia imi lipseste la calculatorul de acasa…pe laptop nu prea simt nevoia!!

    Răspunde
    • Stefan

      Multitasking-ul in interafata metro chiar era un must have pentru ca in viitor din ce in ce mai multe aplicatii vor fi metro style si era chiar aiurea sa poti lucra doar cu doua din ele in acelasi timp…

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!