Windows 10 pentru Raspberry Pie 2

IT / Tech 3 Comentarii

Începutul lunii Februarie a venit cu o veste foarte bună pentru toți pasionații de gadget-uri home made – Windows 10 pentru Raspberry Pie 2. Cei de la Microsoft au anunțat oficial că extind Windows Developer Program și că vor lansa o versiune de Windows 10 capabilă să ruleze și pe plăcuțele Raspberry Pie 2.

Așadar, vorbim de o veste bună atât pentru pasionații de plăcute integrate, cât și pentru dezvoltatorii de aplicații pentru Windows 10. Vorbim de un lucru care nu doar că va duce la extinderea ecosistemului oferit de Microsoft, dar programarea plăcuțelor integrate va deveni floare la ureche. Să nu uităm că Microsoft, în Windows 10, a pus un accent foarte puternic pe așa numitele Universal Apps, aplicații cu un grad ridicat de portabilitate.

Windows 10 pentru Raspberry Pie 2

Raspberry Pie 2

În ceea ce privește noua plăcuță Raspberry Pie 2, ea a fost pusă la vânzare la un preț de 35 de dolari. Comparativ cu modelul B+, ea are același preț, dar vine cu niște caracteristici net superioare:  900MHz quad-core ARM Cortex-A7 CPU și 1GB de RAM. Această configurație o face să fie mult mai performanță decât modelele anterioare și vine cu suport pentru o gamă mai largă de sisteme de operare, inclusiv noul Windows 10. Mai multe informații despre Raspberry Pie 2 găsiți aici.

Dacă vă doriți să faceți parte din marea comunitate a celor care se ocupă de programarea circuitelor integrate și vreți să dezvoltați aplicații sub Windows, nu trebuie decât să vă înscrieți în Windows Developer Program for IoT. Nu uitați că puteți dezvolta și pentru plăcuțele oferite de cei de la Intel, Galileo.

3 Comentarii - “Windows 10 pentru Raspberry Pie 2”

 1. ice4you

  Ei asta da veste buna. 😉 Dintre toate proiectele din ultima vreme, acesta este unul dintre cele mai interesante, am urmarit evolutia lui inca din faza de prototip si pana azi. Pana acum nu mi’am achizitionat unul insa odata cu anuntarea lui Windows 10 pentru acest mic device, probabil ca imi voi cumpara si eu unul si nu voi fi printre putinii care vor face acest lucru. Din punct de vedere hardware desi aparet modest, acesta promite sa se descurce ok pentru aplicatii de web and office, iar suportul pentru Windows 10 cred ca ii va aduce destula popularitate pentru a fi integrat in diverse platforme. In sfarsit lucrurile se misca bine inspre miniaturizarea PC’ului.

  Răspunde
  • Stefan

   Nici eu nu mi-am luat până acum chiar dacă mă tentează de ceva timp să mă apuc să-mi automatizez niște lucruri prin casă. 🙂 În ceea ce privește popularitatea Raspberry Pie cred că și-a câștigat-o deja prin alte modalități, colaborarea cu Microsoftul este mai mult în avantajul celor din urmă. Oricum, e o treabă faină și sper să nu dezamăgească.

 2. Cezar

  E bine ca totusi isi dau interesul cei de la Microsoft. Inca nu le-am acordat increderea suficienta cat sa fac update si sa trec la Windows 10 insa cred ca in scurt timp o voi face, dupa ce vor mai rezolva din buguri.

  Răspunde

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!