WhatsApp poate fi folosit și de pe calculator

Tech / Telefoane 4 Comentarii

Ieri, în afară de conferința Microsoft-ului dedicată noului Windows 10, s-a mai lansat încă un produs care ne este de folos multora dintre noi –  un client web pentru WhatsApp. Probabil că momentul a fost puțin prost ales, dar tot răul spre bine. De acum înainte, cu ajutorul unei aplicații web vom putea folosi WhatsApp-ul direct de pe laptop sau calculator, nu trebuie decât să împerechem cele două două dispozitive și asta e.

Pașii necesari pentru a putea folosi WhatsApp de pe calculator:

Pentru a vă pute bucura de WhatsApp și de pe calculator trebuie să accesați https://web.whatsapp.com/ iar acolo veți vedea un cod QR. E o cheie de securitate care vă permite împerecherea celor două dispozitive. Următorul pas pe care trebuie să-l faceți este să mergeți în meniul aplicației WhatsApp de pe telefon și acolo veți găsi opțiunea WhatsApp Web. O deschideți, scanați codul QR de pe ecran și totul s-a rezolvat. Procesul e simplu, trebuie să arate precum în imaginile de mai jos:

WhatsApp Web

WhatsApp Web

Dacă împerecherea celor două device-uri a avut loc cu succes atunci ar trebui să puteți intra în aplicația web care arată ca mai jos:

WhatsApp Web functional

WhatsApp Web functional

De ce nu funcționează WhatsApp Web?

  • Prima piedică pe care ați putea-o întâlni ar fi faptul că nu aveți instalată pe smartphone ultima versiunea a aplicației. Mergeți în Google Play sau marketul vostru de aplicații și luați ultima versiune de WhatsApp. Versiunile mai vechi pur și simplu nu au în meniu opțiunea WhatsApp Web.
  • A doua piedică ar fi sistemul de operare al telefonului. Nu puteți beneficia de WhatsApp Web decât dacă aveți: Android, Windows Phone, BlackBerry sau Nokia S60. Nu merge de pe iOS din cauza limitărilor de platformă impuse de Apple.
  • În momentul de față WhatsApp Web funcționează de pe un singur browser – Google Chrome.
  • Dacă primiți o eroare la conectare prin sunteți anunțați că nu aveți o conexiune de internet funcțională nu trebuie decât închideți tabul cu aplicația web și să reîncercați procesul. La mine, pentru prima dată, a mers din a 3-a încercare.
  • O altă problemă ar putea fi faptul că telefonul a rămas fără conexiune la internet. WhatsApp Web funcționează atât timp cât telefonul este conectat la internet.

Enjoy it. 🙂

4 Comentarii - “WhatsApp poate fi folosit și de pe calculator”

    • Stefan

      De ce inutil? Gândește-te că vei folosi aplicația web când ești acasă, la birou sau în locuri în care sigur ai internet. Privește-o atât ca pe o măsură de securitate cât și ca pe o necesitate. Contactele de pe WhatsApp sunt luate direct de pe telefon, nu sunt stocate în altă parte.

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!