Votați! Un președinte, nu o minciună

Viaţă 5 Comentarii

Ne aflăm la o săptămână distanță de primul tur al alegerilor prezidențiale din 2014 și, teoretic vorbind, campania electorală se află pe ultima sută de metri. Zic teoretic pentru că anul ăsta numai de campanie nu am avut parte. Dacă ne uităm în istoria noastră de 25 de ani de democrație, candidați mai anemici ca în acest an, sigur nu am avut. Fiecare a șoșotit câte puțin pe la posturile de televiziune, a mai făcut câte-o promisiune prin zonele afectate ale țării, au mai dat câte-un share mincinos pe facebook și atât.

Mersul la vot e obligatoriu

Mergeti la vot!

Mergeti la vot!

În acest an vorbim de 14 tolomaci se vor la Cotroceni. Niciunul dintre ei nu are sânge-n venă să iasă și să spună ceva răspicat. Fiecare repetă robotic aceleași promisiuni de 2 lei, aceleași minciuni ordinare. Asta ca să nu mai zic că și alea nu-s ale lor, ci sunt făcute de un staff de campanie. Chiar și așa, din cei 14 trebuie să mergem și să alegem unul. Trebuie, ăștia suntem și cu asta defilăm.

Titlul acestui articol nu a fost pus aleator, din punctul meu de vedere el ilustrează cel mai bine ceea ce ar trebui să facem fiecare dintre noi pe data de 2 noiembrie 2014. Trebuie să mergem la vot și să votăm, dar să nu ne lăsăm duși de nas de niște promisiuni anoste. Noi trebuie să-l votăm pe cel care credem noi că NU va reînvia comunismul, nu se va implica în treburile justiției și va fi imparțial atunci când vine vorba de partidele politice. Eu nu zic să-l votați pe X sau pe Y, eu zic să mergem cu toții și să votăm omul pe care-l credem noi capabil să fie independent și cu coloană vertebrală în orice situație ar fi pus.

Nu votați o minciună!

Oameni buni, nu vă mai lăsași prostiți de tot felul de promisiuni frumoase. E viața voastră, nu filmul Minte-mă frumos! Președintele nu are dreptul să facă nici 1% din ceea ce promite în campanie. Președintele nu vă dă salarii mai mari, nu vă taie/mărește pensiile și nici nu vă scade factura la întreținere. El este doar un mediator între marile puteri ale statului respectiv între voi și ele, iar asta nu o zic eu, ci o zice Constituția:

Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei nationale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării. Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate. (Articolul 80 – Constituţia României) via presidency.ro

Este foarte josnic să-i vezi pe pe actualii candidații la președinție cum mint cu nerușinare că ei sunt în stare să facă marea și sarea. Nu fac nici un rahat degerat! După 5 campanii și 3 președinți aleși, chiar dacă unii de 2 sau chiar de 3 ori, ar trebuie să ne fie foarte clar ce poate să facă președintele României. Niciodată nu va fi în stare să facă ceea ce promite. În primul că nu are temeiul legal, iar în al doilea rând pentru că e unul singur. Dacă nu facă cei 500 de aleși, cei care dețin adevărata putere, credeți că unul singur ar putea face minuni?! Evident, dacă vorbim de un stat democratic, așa cum se vrea a fi România, răspunsul e unul singur – NU.

Acest articol nu va avea o concluzie, dar va avea niște sfaturi prietenești:

  • NU vă vindeți votul pe o promisiune mincinoasă, pe o tigaie, un ziar sau un pix, așa cum mulți au făcut-o până acum. Nu de alta, dar apoi o să vă plângeți că nu trăiți bine și atunci nu veți mai avea pe cine da vina, decât pe voi înșivă.
  • NU vă scuzați că nu ați avut timp să mergeți la vot.
  • NU votați după cum vă spun reprezentanții Bisericii. Lor le este ușor să vă manipuleze. Ei trăiesc în case mari, au mașini luxoase, câștiguri nesimțit de mari, iar voi aveți credință și nimic mai mult!
  • NU lasă pe altul să voteze în locul tău. E simplu. Tu nu mergi la vot, altul merge, majoritatea se îndeplinește, iar apoi tu te plângi ca prostul că vei avea un președinte de 2 lei.

Later update: partea II la cum ne-am ales președinții.

5 Comentarii - “Votați! Un președinte, nu o minciună”

  1. unmar

    Vreau sa merg la vot, dar in acelasi timp ma gandesc pe cine naiba sa votez. Am o varsta destul de maricica, dar si o varsta la care deciziile se iau mai greu.

    Răspunde
    • Stefan

      După cum ziceam, nu e ușor să alegi dintr-o grămadă de tolomaci. Din punctul meu de vedere niciunul dintre ăștia nu se pretează pentru funcția de președinte al țării. Fie că mergem noi, fie că nu, tot vor alții, plus morții din Teleorman și cineva tot va fi ales. Așa că de ce să nu ne aducem și noi măcar o minimă contribuție în alegerea răului cel mic? Nu mai avem nimic de pierdut, grosul s-a dus în primii 20 ani după revoluție.

  2. ice4you

    DA, vreau sa ma duc la vot, dar povestea mea seamana cu cea a lui unmar! 😀 Nu a reusit NIMENI sa ma conviga cu nimic … dupa 25 de ani de la revolutie avem parte de cei mai slabi candidati posibil. Deci …

    Răspunde
    • Stefan

      Poate că atunci vei putea vota vei avea șansa să poți alege între niște oameni competenți, pentru cea mai înaltă funcție din stat.

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!