Visual Studio – code snippet search

Pentru a veni în sprijinul „programatorilor” copy-paste, niște băieți de la Cambridge s-au gandit să facă un un add-on mișto pentru Visual Studio. Practic, tu nu trebuie să te mai dai cu fundul de pământ și să te gândești cum să implementezi anumite lucruri, ci dai o mică căutare de forma: ”How  to read a file, line by line…”, direct în Visual Studio, și primești codul necesar, gata de a fi implementat.

Realizatorii au colectat/colectează, teoretic, cele mai bune exemple de cod de pe forumurile de specialitate și le-au integrat în cadrul plugin-ului lor. Iar apoi după o simplă căutare în limbaj natural, să-i zic așa, plugin-ul îți va returna o listă de posibilități de implementare efectivă.  Trebuie să recunosc că e o idee foarte faină, dar care va atrage după sine niște consecințe destul de grave. Va fi la fel ca la Bacalaureat, cu cât e mai ușor, cu atât vor fi mai puțini absolvenți. Și o să justific și de ce cred acest lucru.

Bing Code Search Visual StudioProgramatorii care într-adevăr se pot numi programatori, ei o să-și scrie bucățile lor de cod. Cei care sunt începători nu o să se mai gândească la cele mai bune soluții și să le implementeze, ci pur și simplu o să aleagă o bucată de cod pe care i-o servește acest plugin și punct. Astfel scăzând drastic posibilitatea de avansare în ale programării, iar în același timp va crește dependeța față de bucățile de cod de pe Stackoverflow sau MDSN, fie că sunt ele bune, fie că sunt ele proaste. Cert este că pe total, o aplicație realizată în acest mod va fi una mediocră, in cel mai bun caz..

Bun, și atunci pe cine ajută o astfel de idee? teoretic pe toată lumea, practic pe nimeni. Faptul că primești cod mura-n gură asta nu te ajută deloc la dezvoltarea ta profesională ca programator, iar asta nu sună deloc bine. În schimb o astfel de idee dacă ar fi aplicată în cadrul unui framework, ar fi cu totul altă treabă, dar până atunci e mai mult nocivă decât bună.

Ca să vă faceți o idee despre acest add-on intrați aici sau urmăriți materialul video de mai jos:

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!