Tichete RABLA 2013

RABLA 2013 va începe pe 15 Aprilie 2013 sau cel puțin așa a anunțat ziele trecute într-o conferință de presă, Ministrul Mediului, Rovana Plumb. Din dorința de înnoi parcul auto al României sau pentru că au siliți de către UE,  nu contează, important este că și în acest an programul RABLA va culege o tură de mașini ”expirate”.

În acest an valoarea unui tichet rabla va fi de 1500 de euro, este o sumă destul de frumoasă dacă stăm să ne gândim cât valorează în realitate acele poluatoare pe roți. Partea proastă a programului RABLA din 2013 este că nu se știe numărul de tichete care vor fi emise, ministrul a spus foarte simplu că vor oferi doar cât îi ține buzunarul. Și cât e de mare buzunarul!? Acest lucru va fi o mare enigmă…

Mașină nouă

Mașină nouă

Chiar dacă nu se știe numărul de tichete care vor fi eliberate în acest an, cert este faptul că programul va începe la mijlocul lui aprilie și valoarea tichetelor în acest an a crescut. Cred că este un motiv suficient de bun să mai facem curățenie pe șosele și prin cartierele unde mai sunt mașini abandonate. Trebuie să ne gândim că fiecare rablă care încă este ”funcțională”, ea poluează cel puțin cât alte 10 mașini noi iar acest lucru nu face bine nimănui. Dacă doar poluarea ar fi singura problemă, ar fi foarte bine, dar o astfel de mașină este un pericol greu de evitat atunci când ea se află în trafic. 🙂

Sfatul meu pentru cei care sunt interesați de acest program este să se miște cât mai repede cu putință. Chiar dacă în acest an valoarea unui tichet a crescut cât de ct trebuie să aveți grijă pentru că este în dezbateri o chestiune care sigur vă afectează la buzunare. Dacă în prezent pentru achiziționarea unei mașini noi se pot folosi până la 3 vouchere RABLA, s-ar putea ca începând cu RABLA 2013 să puteți folosi doar un singur voucher la achiziționarea unei mașini noi.

Acest lucru va fi un mare dezavantaj atât pentru cei care doresc într-adevăr să-și cumpere o mașină nouă cât și pentru cei care doresc să-și vândă tichetul RABLA celor interesați să-și cumpere o mașină. E cât se poate de clar că astfel o să scadă vânzarea de tichete rabla, nu știm încă cât de mult dar cert este că piața tichetelor RABLA va avea de suferit de pe urma acestei decizii, dacă va fi adoptată.

Închei acest articol prin a vă ura baftă la vândut sau cumpărat tichete RABLA 2013 dar în același timp succes în cumpărarea unei mașini noi cu ajutorul unui voucher RABLA 2013.  Atâta timp cât scăpăm de pericolele pe 4 roți, eu suțin acest program.