Urăsc birocrația românească

Viaţă 2 Comentarii

Ultimele 3 săptămâni am fost tot pe la uși să cerșesc autografe pentru a putea finaliza cu succes un nenorocit de contract. Este incredibil câte semnături trebuie să strângi în jegul ăsta de țară. Aici nimic nu se poate duce la bun sfârșit dacă nu ai autografe de la toate vedetele dintr-o instituție publică.

birocratiePe lângă faptul că trebuie să mai strângi autografe încă un lucru mi se pare al dracu de absurd și anume că trebuie să faci copie la copia copiei și tot așa… nimic nu se poate rezolva dacă nu ai 10 exemplare identice. În era tehnologiei și a inteligenței artificiale în colțul ăsta de Europă noi umblăm să facem copii la niște hârtii pe care cu siguranță le vom arunca după ce ne rezolvăm problema. Niciun om sănătos la cap nu stă să își facă colecție de hârtii…

Nu știu dacă mă crede cineva sau nu dar când am fost în Helsinki s-a întâmplat să am nevoie să copiez niște acte și vă spun la modul cel mai sincer că în toată capitala Finlandei am găsit decât un singur xerox public și ăla se afla la gara din Helsinki. În schimb în România indiferent de oraș, la fiecare colț de stradă găsești câte 2,3 mașini de copiat (p.s. în avans pentru cârcotași știu că există mașini de copiat produse și de către alte firme, nu doar de către Xerox – dar la noi din păcate ăsta e termenul uzual).

Și acum vă întreb pentru a nu știu câta oară, vedeți diferența dintre o țară civilizată și lipsită de birocrație și ”frumoasa noastră patrie”?

2 Comentarii - “Urăsc birocrația românească”

    • Stefan

      Nu mi-am dat seama abia acum, dar din pacate imi place sa cred ca nu e chiar asa rahat pana ma lovesc iar de ea 🙂

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!