Unde să mă mut în București?

Mă bate un gând nebunesc să mă mut pentru o perioadă în București, dar având în vedere că știu orașul destul de puțin am zis că ar fi bine să întreb înainte. În ce zone din București ar fi bine de locuiești și de care ar trebui să te ferești? Mai pe scurt, vreau să stau într-o zonă în care să nu fiu nevoit să dau refresh la buzunare din 5 în 5 secunde…

intrebareAm deja niște standarde bine întipărite în minte despre cum vreau să arate viitoarea locuință temporară, tot ce mă preocupă în momentul de față este zona în care va fi. Nu vreau o zonă rezidențială, dar nici una în care să-mi fie frică să ies din casă – vreau doar normalitate. Puteți să-mi recomandați câteva zone din București în care pot găsi această normalitate?!

Știu din diverse legende bucureștene că e bine să te frești de zone precum: Ferentari, Colentia, Rahova și Pantelimon. Am auzit fel și fel de povești legate de criminalitatea și ilegalitățile care se petrec în aceste cartiere bucureștene, tocmai de aceea vreau să mă asigur că nu mă voi muta într-o zonă rău famată. Sunt ferm convins că nicăieri în București nu e precum în alte capitale din Europa, dar mă gândesc că poate totuși există și zone mai liniștite.

De ce vreau să mă mut în București?

Phu… este o întrebare la care nu pot oferi un răspuns prea clar. Pur și simplu îmi doresc să experimentez pentru o perioadă de timp și viața din capitala României. Nu-mi doresc să mut definitiv pentru că nu e nici țara, nici orașul visurilor mele. sincer să fiu, nu cred că s-a inventat încă așa ceva. Oricum, îmi doresc enorm să trăiesc o perioadă mai lungă de timp la Miami și/sau New York, lucru care sper să se întâmple imediată după etapa București.

Așadar, dacă puteți să-mi oferiți niște sugestii de zone bune din București… tare v-aș fi recunoscător.

22 Comentarii - “Unde să mă mut în București?”

  1. trofo

    Fiecare dintre noi o sa-ti recomande zona in care locuieste probabil. Iancului deci 🙂

    Alegerea depinde si de bugetul tau (inchiriere banuiesc).

    Răspunde
    • Stefan

      Merci pentru sugestie. In principal nu vreau sa ma arunc pe ceva super scump, vreau sa fie complet mobilat si intr-un stil cat mai necomunist, plus sa fie echipat cu toate cele… Uitasem ce era mai important, sa aiba teava buna la Internet. 🙂

    • Ionutzu

      Si Iancului mi se pare o zona ok, depinde acum cat de mult ne distantam de sos. stefan cel mare caci asa ar fi ok si Muncii. Recomandarea mea este sa-ti gasesti undeva temporar sa stai cu cineva pana vizionezi mai multe locatii si te hotaresti pe una.

    • Stefan

      Ionuț, merci încă odată pentru sfaturi. Sincer nu știu dacă aș avea cu cine să mă mut, chiar și pentru o perioadă scurtă… Oricum, momentan o să pun puțin în așteptare lucrurile pentru că un posibil job de vis se arată la orizont. Dacă lucrurile merg cum trebuie, voi pleca din țară pentru o perioadă nelimitată.

    • Stefan

      Da, tocmai am vazut ca a scris o prietena din Bucuresti pe Fb ca le trebuie 3 luni sa o racordeze la retea. :)) Cand am am fost pus intr-o astfel de situatie m-am ales cu un abonament mobil de date pe 2 ani si pe care l-am folosit vreo 2 saptamani. Faptul ca uneori is prea nerabdator a ajuns sa ma coste…

  2. Ionutzu

    Fiind bucurestean de ceva timp as avea urmatoarele recomandari. Printre zonele favorite as pune Dristor, Titan, Tineretului, Timpuri Noi. Ar mai fi si altele dar prin zonele astea am locuit si eu sau prietenii mei si pot spune ca e ok. Fereste-te de ansamblurile astea rezidentiale care sunt la dracu in praznic la margine de Bucuresti. In principiu cauta ceva cat mai aproape de metrou si preferabil care sa nu fie orientata spre vreun bulevard mare, mai degraba intre blocuri (mai putin zgomot, curatenie, eventual ceva verde). Poti sa ma contactezi oricum si povestim la o bere.

    Răspunde
    • Stefan

      Salut Ionut, merci mult pentru recomandarile facute si pentru sfaturi. Evident ca iti dau semn cand ma mut, sa iesim la o bere si la poveste mai lunga pentru ca trecut ceva timp.

  3. Yamasha

    Nu stau in Bucuresti asa ca n-am ce sa-ti recomand. Totusi, e nebunie in Bucuresti, prea multa agitatie, de ce trebuie neaparat capitala?:D

    Răspunde
    • Stefan

      Pur si simplu pentru ca e un oras in care inca nu am trait. Nu imi e frica de agitatie, vreau doar o oarecare siguranta in zona de langa locuinta.

  4. Roscova Alexandra

    Stefan, daca tot vrei sa te muti de invit in Maramures aici sigurat o sa ai multe de invatat si de vizitat. Sigur o sa inveti sa cosesti, sa crapi lemne asta doar daca stai in gazda. In Bucuresti am fost de multe ori, imi place si deja imi este dor de el. Trebuie sa ii fac o vizita surorii mele sau mai bine astept pana merg la facultate.

    Răspunde
    • Stefan

      Alexandra, multumesc frumos de invitatie, dar din fericire sunt nascut si crescut in Ardeal. Acolo am invatat sa dau cu coasa, sa crap lemne, sa prasesc si multe altele. Aceste lucruri nu ar fi o noutate pentru mine. 🙂 Dar nu pot sa neg ca nu mi-ar placea sa vizitez si Maramuresul.

    • Stefan

      Am ales Titan-ul, am deja aproape un an de cand locuiesc aici. 🙂 Merci oricum pentru recomandare.

    • ice4you

      Si bine ai facut! 😀

      Citesc abia acum postul asta ajungand din unul in altul … pe vremea aia inca nu ne stiam … cand cereai tu sfaturi … o treaba e clara ca iti recomandam zona Titan/Salajan, avantajele le stii deja printre ele fiind faptul ca este una dintre cele mai verzi zone din capitala, destul de linistita, cu metrou si tot ce ai nevoie destul de la indemana. 🙂 Ma bucur ca te’ai adaptat si ai facut si nebunia asta … interesant este ca desi nu prevedeai ca o sa stai multa vreme … uite ca se fac doi ani. 😛

    • Stefan

      Nu știu dacă am făcut bine mutându-mă în București și nu direct în altă țară. Cam asta e concluzia mea după 1 an și jumătate de București. Nu am motive să mă plâng de oraș, păcat că e în țara asta, dar asta e cu totul altă poveste. 🙂 Acum că știu orașul destul de binișor sunt sigur că dacă ar fi să mă mai mut încă o dată în București, tot Titanul l-aș alege. E chiar foarte linișit cartierul, chiar nu mi-a oferit surprize neplăcute. Plus că are un ditai parcul unde poți mergi oricând la o plimbare sau la o gură de aer oarecum curat, aș putea spune.

  5. cristi

    Salut , se merita sa plec din Iasi in Bucuresti? Aici am un salariu de 2200, dar simt ca m-am plictisit de acest oras. Ce parere aveti despre Bucuresti? Nu as vrea sa regret…

    Răspunde
    • Stefan

      Salut, Cristi! Și eu am făcut migrarea de la Iași la București și nu regret nicio secundă. Cu 2200 de lei trăiești și-n București, nu foarte bine, undeva la limită. Depinde foarte mult și de domeniul în care lucrezi, unele domenii sunt mai bine plătite decât în provincie, altele la fel ca și-n provincie. Documentează-te bine înainte de a face acest pas.

  6. GabiM.

    Buna,Stef! Parerea mea este: ori sa stai in Bucurestiul meu iubit,ori intoarce-te la Iasi,mai bine decat sa te gandesti la cele strainataturi…Nicaieri in lume,nu umbla cainii cu covrigi in coada,dar mai ales acolo unde crezi tu ca ai face mare branza! Si asta nu din cauza ta,ci,doar pentru faptul ca „acolo” nu este chiar…tara tuturor posibilitatilor,asa cum am crezut si eu,candva…Nu poti sa nu stii ce a spus marele Poet National:”fie painea cat de rea,tot mai buna-n Tara mea”…Daca nu ma crezi,intreaba-l pe prietenul meu: Eufrosin ! Vezi spre exemplu ASTA: https://eufrosin.wordpress.com/2013/01/08/adevaratul-vis-american-la-fata-locului/ …Dumnezeu sa te lumineze si sa te ocroteasca!

    Răspunde
  7. David

    Salut Stefan..mai stai in Bucuresti? Ma bate gandul sa ma mut si eu acolo.Cum este in Titan? Ar fi o alegere buna? Nu stiu nimic de Bucuresti..de asta intreb.

    Răspunde
    • Stefan

      Salut! Da, mai stau in Bucuresti, insa nu in Titan. Nu am plecat pentru ca nu ar fi un cartie ok, ci pentru ca imi doream ceva mai aproape de Pipera. Am migrat pe Magheru. 🙂 Titanul este misto din toate punctele de vedere, ti-l recomand din suflet. E o alegere foarte buna, preturile nu sunt exagerate, ai spatiu verde, ai supermarket-uri la indemana etc. Totusi, asigura-te ca esti aproape de o gura de metrou, atunci cand iti vei alege unde sa stai. Prin aproape a se intelege sub 10minute.

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!