Tragedia din Colectiv ne arată monștrii din jurul nostru

Diverse 1 Comentariu

În Colectiv, vineri noapte spre sâmbătă, s-a întâmplat o tragedie care curmat viețile a 29 de oameni, iar pe alții peste 150 ducându-i aproape de moarte. Vorbim de o tragedie care a lăsat multe în urmă foarte multă jale, dar în același timp a scos la iveală cretinismul care zace în mulți dintre semenii noștri. Acum era momentul să ne aducem aminte că nu avem spitale, că avem prea multe biserici ori că, în țara asta cre(s)tin și democrată, multe lucruri se întâmplă împotriva cetățenilor ei…

Pe bune?! Trebuie să moară atâta amar de om ca să realizăm că suntem conduși de niște oameni fără scrupule și că interesul lor nu se intersectează cu al nostru?! Oare chiar acum e momentul de așa ceva?! De ce mama naibii nu ne aducem aminte de mizeriile astea atunci când mergem să votam, nu când mor atâția oameni?! Mă opresc aici. Ar fi cam multe ”de ce”-uri și dacă ar fi să ne oprim și să răspundem la fiecare dintre ele, cu siguranță nu o să ne placă răspunsurile.

Mi se pare că s-a ajuns prea departe. În loc să fim alături de cei care au pierdut oameni dragi, nouă de arde de dat cu părerea și de pus politica pe piedestal. Trist! Dacă noi ca oameni atât putem facem în momente din astea, atunci să ne ferească Sfântu’ de catastrofă mai mare. Nu spitalele vor fi problema noastră, ci comportamentul nostru mizerabil. Dar spune dacă ai cui. Mulți vor vedea, puțin vor înțelege, la fel ca și acum.

Din fericire nu am avut pe cineva care să fii murit în Colectiv, dar am un prieten care și-ar pierdut două prietene dragi și unul dintre prietenii lui e la Floreasca, se zbate între viața și moarte. Văzând cât de afectat e omul ăsta și că nu pot face nimic să-l ajut, sincer mi se rupe sufletul. Dar în același timp văzând că există cretini cărora le arde de politică în momente de acest fel, sincer, îmi vine să vomit peste opiniile lor de rahat.

Oameni buni, înainte să arătați cu degetul în stânga și în dreapta, înainte să puneți politica și ortodoxismul la loc de cinste, eu cred că ar trebui să vă arătați cu degetul pe voi înșivă. Voi nu trebuie să vă costumați de Halloween ca să purtați ca niște monștri, voi sunteți deja, din naștere.

Un Comentariu - “Tragedia din Colectiv ne arată monștrii din jurul nostru”

  1. ice4you

    Cum am scris pe la mine intr’un exces de furie dupa o noapte in care am dormit mai mult in reprize marcat de tristul eveniment, imi vine sa vomit cu bolta cand vad atat de multa ipocrizie peste tot si in toate cele! Am si eu un copil, in seara aia fatidica era la un bal organizat in celalalat capat de tara de liceul la care este, am avut o strangere de inima crunta … am sunat’o doar ca sa ii aud vocea … nu pot sa iti explic in cuvinte ce sentimente amestecate am avut si inca mai am in suflet gandindu’ma ca oricand i’se poate intampla si copilului meu asa ceva … sau prietenilor mei, sau copiilor lor …. iar de vina nu este absolut nimeni si mai ales mizeriile astea de autoritati pe care le doare la banana de toata tara asta, niste mizerii care ar merita rastigniti!
    Colac peste pupaza, in seara asta a mai luat foc o alta bomba din Constanta … din declaratiile martorilor, un minut a lipsit ca tragedia de la colectiv sa se repete.
    Pe final mai zic doar atat: Dumnezeu sa ii ierte pe cei care au suferit, dar niciodata pe cei care au permis sa se intample asemenea nenorociri!

    Răspunde

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!