Târg Medieval – Zaragoza

În acest week-end a avut loc în Zaragoza un frumos târg medieval sub denumirea de ”Mercado medieval de las tres culturas”. Deși a ținut 3 zile, am ajuns doar în două din trei pentru că pe aici este un val de căldură de nu te lasă să respiri. Mi-ar fi plăcut să ajung în fiecare zi pentru că în fiecare zi era ceva nou, dar din păcate nu a fost să fie.

Ce a însemnat târgul medieval din Zaragoza?

Pe scurt, tot ceea ce te duce cu gândul la epoca medievală. Exceptând sutele de tarabe cu iz medieval din centrul vechi al orașului, acest eveniment a însemnat și prezentarea multor obiceiuri și tradiții medievale din Spania. Au fost reprezentații de teatru, dresură de acvile și bufnițe, prezentarea fierăriei medievale tipice ținului Aragon, meșteșugari care-și arătau secretele, plus multe alte lucruri faine.

Cu ocazia acestui eveniment dar și cu altele pe care le-am prins de când îs în Spania, am remarcat câtă pasiune pun oamenii ăștia atunci când vine vorba de prezentarea tradițiilor și obicieurilor locului. Dacă la noi atunci când vine vorba de obiceiuri, imediat după reprezentație trebuie să plătești pentru ce ai văzut, aici e altfel. Lumea se costumează cât mai original cu putință și dă tot ce are mai bun astfel încât totul să iasă perfect. Și după cum ziceam, ei nu așteaptă decât un zâmbet pe fețele spectatorilor. Ca să nu mai zic că de exemplu la acest eveniment, aproape de fiecare dată aveai impresia că te-ai intors în timp. Așa de bine era organizat totul.

În continuare vă puteți delecta și voi cu câteva fotografii de la acest târg medieval:

Apropo, vouă vă plac evenimentele care vă duc cu gândul într-o altă epocă?

6 Comentarii - “Târg Medieval – Zaragoza”

 1. trofo

  Oamenii ăia sunt artiști/meșteșugari locali sau se adună din toată Spania?

  Ai fost vreodată la Sighișoara în timpul festivalului? Al nostru parcă pare ceva mai de anvergură.

  Răspunde
  • Stefan

   Sunt din regiunea Aragonolui, iar asta cuprinde și Zaragoza. În ceea ce privește Sighișoara, spre rușinea, deși sunt mureșean, n-am reușit să ajung niciodată în timpul festivalului. Cred că asta din e un pic mai mare pentru că doar centrul vechi al orașului și malul Ebro-ului pe unde se intindea festivalul e cât toată Sighișoara. 🙂

 2. Maya Secret

  Ador targurile, sa ma plimb, sa vad, sa incerc si sa cumpar delicatese sau obiecte greu de gasit in timpul anului. Imi pare rau ca am ratat si acest targ. 🙁

  Răspunde
  • Stefan

   Nu doar că-și promovează ce-i al lor, dar o fac cu așa o placere de nici nu îți poți închipui.

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!