Telefoane cu Windows Phone 8

Sunt utilizator de Android, un utilizator mulțumit dar nu suficient de mulțumit iar acest lucru nu este din cauza device-ului pe care îl am ci mai degrabă din cauza sistemului de operare care rulează pe telefonul meu. Faptul că uneori telefonul mai dă rateuri iar aceleași rateuri le-au mai constatat și posesorii altor modele de telefoane pe care rulează același sistem de operare este cât se poate de clar că este un  minus al sistemului de operare.

Windows Phone 8

De curând mă întreba cineva ce aș alege între iOS și Android? răspunsul meu a fost cât se poate de rapid și fără nicio ezitare, Windows Phone 8. De ce mi-ar place să am un telefon cu Windows Phone 8 și nu unul cu iOS, spre exemplu? Cred că răspunsul cel mai simplu ar fi usabilitatea, rapiditatea și simplitatea cu care poți face anumite operațiuni. Dacă în alte sisteme de operare, pentru telefoanele mobile trebuie să dai nșpe mii de click-uri pentru a face o operațiunea relativ simplă, pe Windows Phone 8, acest lucru îl faci cu un sfert din numărul de click-uri (touch-uri sau cum vreți voi să le numiți).

Ce îmi mai place foarte mult la Windows Phone 8 este că gestionează foarte bine resursele pe care le are la dispoziție și consumă foarte puține în comparație cu alte sisteme de operare pentru telefoanele mobile. Faptul că pe telefon pot trăi aproape aceeași experiență ca și în fața laptopului mi se pare un lucru minunat. Iar dacă mai ai și o tabletă cu Windows 8 atunci experiența va fi și mai plăcută. 🙂 Ca să nu mai zic că live tile-urile, acele icoane cu conținut dinamic, fac notificările să nu mai fie așa deranjante.

Un al lucru care te poate atrage la un telefon cu Windows Phone 8 este faptul că autonomia bateriei este net superioară unui telefon cu configurație similară dar pe care rulează un alt sistem de operare mobil. Mulți dintre utilizatorii telefoanelor cu Windows Phone 8 au semnalat acest lucru, fapt care ar trebui să ne dea gândit data viitoare când vrem să ne cumpărăm un nou smartphone. 🙂 Windows Phone 8 are foarte multe caracteristici faine, pe multe dintre ele nici nu am apucat să le amintesc dar puteți citi despre ele pe site-ul oficial al Windows Phone.

HTC Windows Phone 8XPe piață, numărul de telefoane cu Windows Phone 8 este încăă. Nu pot să zic decât că fac o mare greșeală. După cum ziceam și mai sus, dacă mâine ar trebui să-mi cumpăr un telefon nou atunci cu siguranță va fi unul cu Windows Phone 8 și cel mai probabil ar fi HTC Windows Phone 8x. Un telefon cu display de 4.3 inch, protejat de Corning Gorilla Glass 2, și care vine cu  1GB de memorie RAM, procesor dual-core de 1.5 GHz, cameră foto principală de 8 mega pixeli plus cameră frontală de 2 megapixeli. Capacitatea bateriei este de 1800 mAh.

Un alt telefon cu Windows Phone 8 pe care vi-l recomand și vouă și pe care l-aș alege fără vreo ezitare ar fi Nokia Lumia 820. Caracteristicile acestui telefon sunt foarte similare cu ale HTC-ului prezentat mai sus, singura diferență este camera frontală care este doar VGA și capacitatea bateriei care este doar de 1650 mAh.

Nokia Lumia 620Atât HTC Windows Phone 8x, cât și Nokia Lumia 820 sunt două telefoane din gamă high-end a producătorilor, un alt lucru care ar trebui să vă ofere încrederea necesară pentru a achiziționa oricare dintre ele. Pentru cei care își doresc un telefon ieftin cu Windows Phone 8, le recomand Nokia Lumia 62o. Un device cu un preț destul de mic pentru configurația pe care o are: procesor dual-core de 1 GHz, 512MB de RAM, cameră principală de 5 mega pixeli plus cameră frontală de tip VGA, memorie de stocare de 8 GB și o capacitate a bateriei de 1300 mAh.

Acum că v-am prezentat câtuși de puțin Windows Phone 8, v-am recomandat și câteva telefoane faine cu WP8, data viitoare când vreți să vă achiziționați un telefon nou nou o să știți ce aveți de făcut. Apropo, ați încercat WP8? Ce impresie v-a lăsat? 🙂

photo source: tapscape.com, anandtech.com, bgr.com.

Un Comentariu - “Telefoane cu Windows Phone 8”

  1. Nicu

    Da inca un articol f.bun eu unul utilizez un HTC pe android si pentru mine este important la un telefon sa am la indemana o camera foto buna,wi-fi bun si sa pot utiliza la nevoie gps-ul la liber gen I-GO,deoarece sunt mult plecat prin strainatate,cu alte cuvinte,toate la un loc si cu viteza mare,acum v-as intreba tel.cu windows ar putea rula I-GO?pentru ca sunt foarte multumit de el/de i-go/,sau alt program gps ca Tom Tom,Garmin etc.Merci

    Răspunde

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!