Studiază în Finlanda

Viitorii studenți/masteranzi/doctoranzi care vor să studieze într-una dintre frumoasele țări nordice, în Finlanda, trebuie să știe câteva lucruri înainte de a aplica pentru a studia acolo. Finlandezii sunt niște oameni serioși și cu simțul răspunderi, ei preferă să îți spună tot ce te așteaptă dinainte, la ei toate informațiile sunt centralizate și bine organizate astfel încât orice ai căuta este ușor de găsit.

Studiază în FinlandaToate informațiile de care ar putea avea nevoie un student străin care urmează să studieze în Finlanda pot fi găsite pe site-ul www.studyinfinland.fi. Dacă totuși mai aveți unele întrebări sau curiozități atunci puteți să le adresați celor de la CIMO (Centre for International Mobility) chiar pe pagina lor de Facebook și o să aveți plăcuta surpriză să vi se răspundă cu mare drag și destul de repede, la ei nu prea exista cozi de așteptare.

Deoarece am avut șansa să particip la un intership de 3 luni la Universitatea din Helsinki pot să vă spun că dacă vă doriți să studiați afară atunci Finlanda trebuie să fie neapărat pe lista voastră de opțiuni. In Finlanda veți găsi universități care se află în topul universităților europene, profesori foarte faini, oameni deștepți și bine pregătiți cu care vei avea plăcuta surpriză să vorbești de la egal la egal. Ei nu sunt mari amatori după pronume de politețe așa cum se întâmplă la noi, ei preferă ca omul să fie om iar dacă acest lucru se întâmplă atunci acel om va fi fericit cât va sta în Finlanda.

Dacă vreți să studiați în Finlanda și încă nu v-ați îndeplinit formalitățile necesare atunci este cazul  să vă grăbiți pentru că deadline-ul este pe 31 Ianuarie 2013. Pentru a studia în această țară nordică aveți neapărat nevoie de un certificat care atestă cunoștințele voastre de limbă engleză(TOEFL/IELTS). Chiar dacă în Finlanda există două limbi oficiale: finlandeza și suedeza, există și o a treia limbă neoficială dar pe care aproape toată lumea o vorbește foarte bine, este vorba de limba engleză. Limba finlandeză este una destul de grea și nu vă va fi ușor să o învățați dar dacă vorbiți bine limba engleză atunci o să vă descurcați de minune și nu uitați că viața în Finlanda este un de vis.

În continuare vă invit să urmăriți un material dedicat tuturor viitorilor studenți care doresc să studieze în Finlanda:

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!