Soluţii gratuite de stocare în cloud

Stocarea fişierelor în cloud a devenit în ultimul an foarte folosită de cei care au treabă cu web-ul în general şi nu numai. Serviciile de stocare în cloud sunt soluţia potrivită pentru tine atunci când: doreşti să faci share anumitor informaţii în cadrul unei echipe de lucru, doreşti un backup extern al unor fişiere, vrei să accesezi anumite informaţii indiferent de locul unde te-ai afla, adică nu vrei să fi dependent de un anumit device sau pur şi simplu ai nevoie de mai mult spaţiu de stocare pentru documentele tale.

Mulţi oameni se feresc de stocarea fişierelor în cloud pentru a nu le fi furate sau copiate de către alţii. Înainte de a folosi orice serviciu de stocare în cloud, ar fi bine să respectaţi câteva reguli de bun simţ pentru a evita situaţiile neplăcute de care feresc unii.

  • Nu stocaţi în cloud documente sau alte informaţii importante, care dacă ar ajunge în mâinile unor străini ar putea însemna sfârşitul lumii pentru voi, cum ar fi: conturi bancare, fotografii compromiţătoare etc.
  • Nu share-uiţi publicului decât informaţiile care chiar trebuie share-uite, dacă aveţi grijă ce şi cui share-uiţi atunci vă puteţi lua o mare grijă de pe cap.
  • Setaţi o parola destul e puternică pentru accesul la contul vostru. Dacă aveţi mai multe conturi de stocare în cloud, ar fi indicat să nu folosiţi aceeaşi parolă pentru toate.

Câteva soluţii gratuite şi încredere pentru stocarea în cloud ar fi următoarele: Skydrive, Google Drive, Dropbox. Aceste servicii sunt în momentul de faţă cele mai cunoscute, pot fi accesate rapid şi uşor de către toată lumea, şi mai presus de toate, sunt gratuite.

Primul serviciu, Skydrive, este oferit de Microsoft şi pentru utilizatorii noi oferă 7GB spaţiu de stocare, iar pentru cei vechi 25GB. Aveţi posibilitatea de a vă suplimenta spaţiul de stocare prin activarea unui abonament anual, dar reţineţi, NU vă obligă nimeni să vă asumaţi un astfel de angajament. Prin intermediul Skydrive aveţi posibilitatea de a edita sau crea online, documente folosind gratuit suita Office. Dacă deţineţi un telefon cu Windows phone vă puteţi sincroniza telefonul cu contul vostru de pe Skydrive astfel încât vă puteţi lărgi memoria telefonului conform specificaţiilor anterioare.

Skydrive

Al doilea serviciu, Google Drive, este oferit de către gigantul Google şi vă oferă 5 GB spaţiu de stocare în cloud pentru documentele voastre, 10 GB spaţiu de stocare pentru email, 1GB spaţiu de stocare pentru pozele voastre prin binecunoscutul Picasa. La fel ca şi la Skydrive aveţi posibilitatea să vă suplimentaţi aceste resurse prin plata unui abonament lunar în funcţie de nevoile fiecăruia. Google drive vă oferă de asemenea posibilitatea de edita şi crea online documente din gama office prin intermediul unui editor de text, editor tabelar, editor de prezentări etc, de asemenea este gratuită şi această facilitate.

Google Drive

Al treilea serviciu, Dropbox, vă oferă pentru început un spaţiu de stocare de 2GB pentru fişierele voastre. Partea interesantă la acest serviciu este că puteţi să vă suplimentaţi resursele gratuit prin aducerea de noi utilizatori în sistem, în regim de referal, până la 18GB. Dacă vreţi mai mult spaţiu de stocare aveţi şi aici posibilitatea de plăti un abonament lunar. Trebuie să stiţi că acest serviciu nu vă oferă opţiuni de editare online a documentelor de tip office, dar pentru stocare, backup şi sharing, acest serviciu este excelent, mai ales că din ce în ce mai multe telefoane care folosesc sistemul de operare Android vin cu aplicaţie nativă de accesare a acestui serviciu.

Dropbox

Spor la utilizarea acestor soluţii gratuite şi sigure de stocare în cloud.

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!