Și românii reciclează – o glumă bună

Viaţă 2 Comentarii

În sfârșit s-au introdus și în România aparatele de reciclat la intrarea în hypermarket-uri, dar după cum zicea un prieten, în aceeași notă ca și pistele pentru bicicliști. Da, omul avea foarte mare dreptate, ideea este foarte bună și este una banală în țările civilizate din Europa doar că la noi a cam început din start cu stângul.

Aparat de reciclat pet-uri in FinlandaDe ce cu stângul?! Cine credeți voi că va recicla pentru 5 bani pentru un PET și 3 bani pentru o doză din aluminiu. Asta e nesimțire de rang înalt din partea celor care vor să se îmbogățească din această afacere. Vă povesteam eu cum stă treaba în Finlanda, acolo pentru un PET de 1,5 litri primești 40 de centi, pentru unul de 0.5 litri – 20 de centi și pentru o doză din aluminiu primești 15 cenți. Asta în condițiile în care găsești un PET de apă minerală de 1.5L la 1 euro sau suc în aceeași cantitate la 2 euro. Faceți și voi puțin raportul preț produs în magazin și banii pe care-i primești la reciclat, în România vorbind. Îmi dați sau nu dreptate că e hoție?

În altă ordine de idei în știrea de aseară de la PRO TV îl vedem pe stimabilul nostru premier cum aruncă un PET în aparatul de reciclat precum aruncă aia în Afganistan câte o grenadă, nu cumva să se ardă la mână dacă reciclează.  🙂 Ce naiba, Domnu’ prim-ministru, dvs. mergeți prin multe țări civilizate, chiar e prima dată când vedeți și când folosiți un astfel de aparat?! Ce să mai zicem atunci de lelea Floarea de la Cucuieții din deal, săraca când o să vadă așa ceva la ea în sat ar trebui să fugă cât o țin picioarele la 80 de ani?!

Deci încă odată demonstrăm că totul poate fi implementat într-un mod românesc cât mai original posibil. În mod clar nu sunt de acord cu Zoso că românii vor face maraton de strâns PET-uri pentru 5 bani/bucată.

2 Comentarii - “Și românii reciclează – o glumă bună”

  1. Maya Secret

    Cand am vazut aseara stirea am spus ca este o gluma proasta. As prefera de 1000 de ori ca aparatele astea sa nu imi dea nimic si sa raman cu satisfactia ca am reclicat si banii aia sa fie redirectionati catre niste copii fara posibilitati, decat sa stiu ca imi dau 5 bani. Imi e sila de Romania si de premierul nostru de 2 bani, desigur ca simt acelasi lucru pentru ceilalti destepti de la putere. Vreau sa emigrez!

    Răspunde
    • Stefan

      Stirea nu era o gluma proasta, dar actiunea in sine e REALITATE foarte proasta. Nici la un cersetor nu-i poti da 5 bani ca e scuipa 🙂 dar sa primesti pe o sticla de Pepsi de 2L, 5 bani, cand tu ai dat 8 lei pe ea… Iar legat de premier, si de data asta si-a aratat latura de om cultivat si plimbat prin tari straine…

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!