S-a terminat încă o eră mincinoasă

Tragedia din Colectiv a atras după sine un mare val de ură din partea românilor asupra întregii clase politice. Asupra celor care nu fac decât să-și bată joc de banul public și nu fac nimic constructiv pentru români. Mai mult decât atât, nepăsarea și putregaiul din sistemul pe care-l  conduc acești oameni a dus, direct sau indirect, la moartea  peste 30 de oameni, un lucru foarte grav, unul care aseară a scos în strada pe 20.000 de oameni. Și au fost atâția, chiar dacă pe la multe televiziuni se mănâncă căcat și unii nu vedeau nici 10 mii. De la Romană și până la Victoriei, adică întreg Bulevardul Lascăr Catargiu era plin de oameni, dar ei nu-i vedeau, nu-i puteau număra. Deși se foloseau drone…

A fost nevoie să moară oameni, alții să iasă cu zecile de mii în stradă, ca cel mai putred guvern din ultimii 20 ani să-și de demisia. Să scăpăm de niște oameni care ne vorbeau doar din statistici și după care nu se vedea nimic concret. Și ceea ce mi se pare foarte trist e faptul că au reușit să manipuleze o țară întreagă prin minciună, pomeni și creșteri economice fictive.

S-a terminat un ciclu de guvernare, unul plin de hoții, nepotisme și cumetrii; sunt ferm convins că va începe altul, indiferent de cine va veni acum la guvernare. Toți sunt o apă și-un pământ, nu e unul mai bun ca altul. Sper doar că dorința oamenilor de a scăpa de aceste lighioane să nu se sfârșească cu demisia lui Ponta. Sper să nu ne lăsăm până nu vom obține măcar un soft reset al clasei politice românești.

Pe de altă parte, ne place să credem că trăim într-o țară europeană, o țară civilizată. Oare într-o țară civilizată ar fi trebuit să moară oameni și iasă alții în stradă ca să cadă niște capete? În țările civilizate au căzut capete importante pentru mai puțin de atât și au căzut fără ca lumea să iasă pe străzi. La noi nu se poate, iar asta, cel puțin mie, îmi dovedește că din punct de vedere politic suntem o țară de mâna a șaptea. Zică cine ce o vrea, dar ăsta e adevărul, chiar dacă e dureros.

12 Comentarii - “S-a terminat încă o eră mincinoasă”

  • Stefan

   Unii au rămas, alții au plecat, cert este că viitorul acestor proteste și ceea se va obține de pe urma lor este total incert.

 1. ice4you

  Sau „macar” tot pentru ca daca doar rotim aceiasi oameni, sistemul ramane acelasi in frunte cu Chucky de Cotroceni, vasalul produs al aceluasi sistem. Poate o sa intelegi asta odata si odata, iar abia atunci am sa cred in ceva pentru ca vremea unui soft reset a clasei politice a trecut demult. E vremea unui hard-reset, oricat ar incerca unii sau altii sa va manipuleze. Ori ei, ori noi. A treia varianta cum ar fi si noi si ei nu mai exista dovada ca suntem dintr’un FOC cu mai putini de 30 decat eram acum o saptamana si probabil ca nu doar atat.
  P.S. Nu, eu nu vreau o tara ca afara, eu vreau o Romanie a mea, a noastra cu obiceiurile si locurile ei frumoase dar fara astia si sistemul lor putred! Cine vrea o tara ca afara … e liber sa se duca.

  Răspunde
  • Stefan

   Pe mine nu are cum să mă manipuleze careva așa de ușor pentru că eu nu stau cu mâna întinsă după niciun fel de pomană electorală. Dacă mi-am dorit ceva am pus mâna și am muncit pentru a obține ceea ce mi-am dorit. Lucru pe care mulți conaționali nu-l înțeleg și drept urmare l-au ridicat în slăvi pe cel care până mai ieri era șeful guvernului. A se reține – pentru pomeni, nu pentru calitățile sale manageriale.

   Fiindcă veni vorba și de un reset al clasei politice, unul de tip hard e imposibil. O țară trebuie condusă de manageri buni, nu de avocați, profesori sau simpli lătrători politici. În același timp îmi e foarte clar că acești așa-ziși politicieni de carieră trebuie să dispară din frunte, însă pur și simplu nu ai cum să-i dai jos pe toți. Chiar dacă ei ca persoane vor pleca cu toții, să fii sigur că vor rămâne din umbră măcar un deceniu.

   Să știi că te înțeleg că nu vrei o țară ca afară, dar sper că realizezi că atunci când faci o schimbare sau vrei o îmbunătățire, vrând-nevrând trebuie să te raportezi la ceva. Dacă nu ai un punct de reper e degeaba. Iar cel mai bun exemplu, noi românii, îl avem de la dl. Iliescu, care a vrut o democrație originală. Ete că o avem!

  • ice4you

   Hai sa zicem ca m’as putea simti lezat daca vreun mancator de cacat ar fi indraznit sa imi spunca eu l’am sustinut pana la capat pe Ponta pentru ca ma numar printre cei care a primit pomeni electorale sau orice de genul asta. Tot ce am realizat de la 0 pana la 30 de ani cat altii intr’o viata este doar si numai munca mea, nefiind niciodata vreun privilegiat al vietii sau sistemului. Deci mai greu cu lectiile de viata in cazul dat.
   Din fericire nu e cazul tau … treaca de la mine.
   Da! Eu am crezut in el … si statistic a fost si este unul din cei mai buni primi-ministrii pe care i’a avut Romania, acum nu mai e, treceti peste … desi v’a cam dat ceata cand a acceptat sa faca pasul inapoi ceia ce dovedeste ca este un bun om politic. In rest … am obosit sa contrez cu oameni care nu vad padurea de crengi si ma voi raporta doar ce ai scris la final … in ce priveste raportarea la ceva. Ei bine … eu am capacitatea de a raporta Romania de azi la Romania din perioada anterbelica si interbelica, o tara care avea o moneda considerata valuta forte cu o economie din primele 5 din Europa. De asemenea, citind mult la viata mea si straduindu’am sa si inteleg ceva din istoria asta, am capacitatea de a avea ca referinta si Romania anilor ’70 cand se numara printre tarile favorizate, cand cresterea economica era pe val, cand oameni traiau mai mult decat decent si in acelasi timp Romania era condusa abil de oameni capabili, adevarati tehnocrati dincolo de nomeclatura care a stiut sa faca pasul inapoi si sa ii lase sa isi faca treaba. Deci eu pot avea si am si alte rapoarte, ma doare in cur de occident si „valorile” lui … vreau o tara ca Romania pierduta in 1947. Asta vreau.

  • Stefan

   Cu tot respectul, dar nu ai cum să cataloghezi oamenii în iubitori de Victor Ponta și mâncători de căcat. Pur și simplu nu ai cum, iar cu asta am încheiat orice discuție pe acest subiect. În lumea mea naivă, în cei 7 ani de acasă am învățat că fiecare om, într-o țară civilizată, are dreptul la opinia lui. Nu poți să bagi nimănui pumnul în gură dacă nu e de acord cu tine. Epoca aia s-a încheiat. Topic closed.

 2. Razvan

  Acum se intampla ceva ce nu va rezolva nimic. Peste trei luni totul o sa fie ca inainte, nimic schimbat, decat Ponta lipsa. In Romania nimeni nu ar face ceva bun, de ce nu merge toata lumea in strada? Pentru ca e mai bine sa dam din gura decat sa facem ceva. Respect celor care au iesit si vor o schimbare!

  Răspunde
  • Stefan

   Răzvan, nu pot să te contrazic, sunt conștient că mare brânză nu se va întâmpla peste noapte. Chiar și așa, eu mă bucură că măcar de trei lichele am scăpat. E un pas mic, dar de amploare.

  • ice4you

   Dumnezeule cat de naiv esti Stefane! 🙂 Cred ca incep sa te cunosc tot mai bine si sa te privesc cu realism … pentru ca pana acum partea asta a ta naiva imi sarea din vedere … probabil ca si datorita faptului ca fiind un om care practica stiintele exacte … ma asteptam sa fi mult mai pragmatic. Eh …

  • Stefan

   Oamenii ies în stradă, dar după cum se poate vedea în momentul de față se luptă cu mori de vânt. Dacă fiecare trage spre interesul să propriu și personal, clar că nu se poate face nimic.

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!