Se scumpesc biletele de tren

Nu știu dacă ați aflat sau nu, dar de la 1 Septembrie se vor scumpi din nou prețurile biletelor la tren. După numărul mare de investiții pe care CFR le-a făcut pentru a spori confortul călătorilor, acum e momentul ca să-și recupereze banii investiți. Vorba aia, nimic nu e de pomană, nici măcar mizeria din trenuri.

Tren românescNu contează că în trenuri pute de-ți cade părul din nas sau că nu există aer condiționat când afară sunt 40° Celsius. Nu contează că nu ai unde merge la toaletă, chiar dacă mergi peste 500 de kilometri cu trenul. De întârzieri nici să nu mai vorbim, astea au ajuns să se măsoare în ani. Ceea ce e de maximă importanță pentru CFR, de la 1 Septembrie, este creșterea prețului biletelor de călătorie cu trenul. Și vor crește nu glumă, chiar și cu 10%.

Prețuri mari la bilete, confort zero, respect față de călători zero – în aceste condiții îți mai vine să mergi cu trenul?! Cu siguranță, nu! Chiar și așa, uneori tot ești nevoit să ajungi la mersul cu trenul.  Probabil că pe acest considerent merg și cei din administrația CFR-ului. Oricât ar fi prețurile de mari, tot la ei vei ajunge. Iar asta le permite să mărească încă odată prețurile biletelor. De parcă prețurile nu erau suficient de mari pentru ”experiența” pe care ți-o oferă pe parcursul unei călători cu trenul…

Totuși, oare când va exista și la noi un transport feroviar al cărui cost al biletelor să fie direct proporțional cu confortul și cu siguranța oferită? 🙂

photo source: botosaneanul.ro

13 Comentarii - “Se scumpesc biletele de tren”

  • Stefan

   Din păcate sunt nevoit să îți dau dreptate. În urmă cu câteva săptămâni am venit cu trenul de la Timișoara la București și chiar am avut ocazia să văd niște peisaje foarte frumoase până la Porțile de Fier și puțin după, dar totuși… 10km/ora e cam puțin. Întârzierea a fost de doar 40 de minute.

  • Stefan

   Nu e mult, dar din păcate tot cam atâtea grade Celsius erau și în tren, dacă nu chiar mai multe. Geamurile erau închise pe motiv că avem aer condiționat, iar ăla nu funționa pe motiv că nu face față temperaturilor de afară. 🙂 Iar ca să-ți faci o idee și mai faină despre situație, trenul pleacă la ora 6AM din Timișoara și ar trebui să ajungă la ora 14 în București…

 1. Vladko

  Eu nu am avut niste experiente prea placute cu CFR. Sunt de toata jena in plus acum si maresc preturile. Anul trecut prin octombrie am facut un drum de Bucuresti din Baia Mare si am crezut ca sunt in caruta. Mi-am luat si bilet la vagon de dormit ca de… am crezut ca e mai bine acolo. In total in jur de 400 Ron m-a costat dar a fost penibil pentru banii astia. Sper sa nu mai fie nevoie sa calatoresc cu trenul. Cel putin nu in Romania.

  Răspunde
 2. Laurențiu Trofoșilă

  Ștefan, nu ai înțeles nimic!

  În orice muzeu mergi trebuie să plătești! Ei bine, transport cu trenul există peste tot în lume, dar puține popoare au privilegiul de a circula în 2013 cu viteze mai mici decât în 1940. Deci, nu merită și istoria/arheologia un 10% în plus?

  Revenind la un aer serios: le doresc faliment plăcut! Nu că sunt ranchiunos… dar să vadă și angajații lor ce însemnă să-ți cauți un serviciu.

  Răspunde
  • Stefan

   Laurențiu, să ști că ai dreptate. Din perspectiva muzeului încă nu m-am gândit. 🙂 Totuși îmi vine greu a crede că poate să existe un muzeu românesc atât de urât și de scump. 🙂

 3. Alexandru Ionut

  Am mers cu trenuri foarte vechi, dar și cu trenuri moderne (vorbesc strict de România). Un peisaj destul de ok văzut din tren este pe ruta Ploiești – Brașov. Dar, cel mai minunat peisaj pe care l-am văzut eu din tren, a fost când am mers de la Brașov – Făgăraș – Ucea – Avrig. A fost așa de minunat, am stat cu ușile deschise, în fund pe scara trenului. Eram cu 10 prieteni și mergeam la Cabana Balea Lac să lucrăm toată luna lu’ august 2010. Controlorul a fost ghidul nostru. A stat cu noi și ne-a povestit de toate zonele, tot drumul. Experiență minunată.

  Răspunde

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!