Să luăm aminte de la elvețieni

Astăzi am dat pe Mediafax de o știre care ne spune 12 lucruri inedite despre Elveția, acea țară mică și neutră, dar care adăpostește o mare parte dintre averile bogătașilor de pretutindeni. Sincer să fiu, deși am fost în Elveția, nu știam decât vreo 3 din alea 12 lucruri, însă unul primul lucru nou aflat mi-a atras atenția. Deși țara cantoanelor se află în creierul munților Alpi, totuși pe timpul iernii ei nu prea au parte de drumuri înfundate.

Dacă începe să ningă puternic în timpul nopţii, până dimineaţă este atât de multă zăpadă încât drumurile sunt acoperite complet, ceea ce face ca şofatul să fie imposibil. Cu toate acestea, autorităţile reuşesc de fiecare dată să cureţe străzile până la ora 8 dimineaţa. sursa: Mediafax

Da, chiar așa. Ăștia care au țara la munte, ei nu au drumuri înfundate, dar noi le avem de cum cad primii fulgi de nea. Iar ceea ce mi se pare și mai interesant este că același lucru l-am auzit și-n Finlanda. Chiar dacă țara e la doi pași de Polul Nord, ăia reușesc să se plimbe în toiul iernii cu bicicletele, așa drumuri și trotuare curate au. Acum stau și mă întreb, ce au ăștia și noi nu avem, de la ei se poate și la noi nu. Iar răspunsul la această întrebare vine de la sine: civilizație. Au cel bun simț care-i îndeamnă să facă lucrurile cum trebuie, să nu fure și să aibă un grad de interes ridicat pentru evoluare.

Swiss Evolution

Swiss Evolution

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!