Router wireless pentru RDS Fiberlink 200

În urmă cu mai bine de 3 luni scriam despre faptul că mi-am schimbat abonamentul de internet de la RDS și am trecut la Digi Net Fiberlink 200. Am scris un articol care, din fericire pentru mine, s-a dovedit a fi unul de tipul evergreen, iar asta chiar mă bucură enorm.

Pentru că sunt băiat recunoscător față de cei care îmi calcă pragul blogului, m-am gândit să ofer și eu o mână de ajutor celor care afla în căutarea unui router wireless pentru RDS Fiberlink 200. Nu de alta, dar nu puțini sunt aceia care caută așa ceva. Văzând acest lucru, vreau să fac o faptă bună și, special pentru ei, am selectat câteva routere wireless care sunt perfecte pentru acest pachet de internet.

Router wireless pentru RDS Fiberlink 200

Routere wireless bune pentru Fiberlink 200

Trebuie să știți că în momentul în care am făcut această selecție de routere care se potrivesc cu Fiberlink 200 m-am ghidat atât după caracteristici, cât și după părerile acelora care le folosesc. Nicio o secundă nu m-am orientat după un brand anume sau după cele mai scumpe, din contră am mers pe niște modele routere de wireless destul de accesibile ca și preț.

Router wireless N Gigabit TP-LINK TL-WR1043ND

Primul model de router pe care vreau să vi-l reocmand este produse de către TP-Link, este foarte accesibil ca preț și are o performanță destul de bună. Pe wireless poate atinge viteze de până la 450Mbps, iar pe LAN, are 4 porturi gigabit și poate atinge viteze de până la 800Mbps. Pentru a oferi un semnal wifi de calitate în toate colțurile din casă, routerul este dotat cu 3 antene de 4dBi și sunt detașabile. Mai trebuie neapărat menționat faptul că la capitolul conectivitate, acest router este dotat și cu un port USB pentru o mai ușoară partajare de fișiere, în rețeaua locală, prin conectarea uneui HDD extern sau chiar pentru conectarea unei imprimante.

Router Wireless TP-LINK Archer C2, Dual Band, AC750

Un al model, tot de la TP-Link și cu un preț destul de apropiat de primul, dar cu o performanță net superioară, Archer C2 este un router wireless care poate emite în dual band. Și nu doar atât, vitezele de transfer pe care le poate atinge pe Wi-fi pot depăși ușor 700Mbps. Standardul cu care vine este 802.11AC. La fel ca și modelul de mai sus, acest router este dotat cu 1 port WAN gigabit, 4 porturi LAN Gigabit și cu un port USB 2.0. Chiar dacă spre deosebire de modelul anterior, acesta este dotat doar cu două antene, ele sunt mult mai performante și pot emite la 2,4GHz sau 5GHz.

Router Wireless-N Tenda F452

Acest model este tot unul foarte accesibil ca preț, puțin mai ieftin decât precedentele, este dotat cu 3 antene și poate atinge pe wireless viteze de până la 450Mbps. Față de modelele anterioare, acesta este dotat doar cu 3 porturi LAN Gigabit, are și el un port USB, dar nu poate fi folosit pentru partajarea unei imprimante în rețea, ci doar pentru partajarea de fișiere prin intermediul unui hard disk extern.

În cazul în care ați ajuns în acest articol și vă interesează un router pentru Fiberlink 500 sau 1000, eu vă recomand ASUS RT-N65U Black Diamond Dual-Band. Este un router extrem de performant, poate atinge pe wireless viteze de peste 900Mbps, are 4 porturi LAN Gigabit, 2 porturi USB 3.o, are procesoare dedicate pentru fiecare dintre cele două frecvențe pe care poate emite, plus foarte multe alte facilități.

13 Comentarii - “Router wireless pentru RDS Fiberlink 200”

 1. ice4you

  Bune recomandari … dintre toate eu l’as alege TP-LINK Archer C2, Dual Band, AC750 pentru ca mi’se pare a fi cel mai bun compromis dintre toate. 😉

  Răspunde
  • Stefan

   Da, să știi că e pe departe cea mai bună alegere. Dar știi cum e, după preferințe, după necesitate, după brand și multe alte criterii… 🙂

  • Stefan

   La 100 de lei sunt sigur că nu găsești un router care să bată 50 de metri, mai ales dacă stai la bloc sau dacă ai pereți de beton armat sau alte surse de ecranare. În articolul acesta am scris despre diverși factori care duc la scăderea intensității semnalului wireless. Când te hotărăști să-l cumperi dăm un semn și te pot ajuta cu sfaturi să alegi unul potrivit pentru necesitățile tale.

 2. ice4you

  Routerele nu se calculeaza in metrii Ciprian, ci in performanta. 😀 Ca sa ai un semnal bun, puternic si constant pe langa antena de 5dBi cauta ce sfaturi a mai dat Stefan pe aici iar pe la mine recomandarile pentru bugete diferite cu explicatiile in legatura cu totul despre WiFi. 😉 Daca nu ne vizitezi constant se pare ca pierzi informatii importante despre lucruri care te intereseaza. 😀

  Răspunde
  • ice4you

   Zici tu? 😀
   No bineeee ….pai atunci sa urmareasca si Pingback’ul din articolul tau ca sa isi completeze informatiile! 😀

   P.S. Metri liniari sau patrati? Daca vorbim de metrii patrati (casa/apartament) un router de pana in 100 lei este mai mult decat suficient. Acesta face fata fara probleme si daca nu sunt interpuse obstacole cum ar fi pereti de beton armat … pentru mai mult de atat situatia se complica dpdv al costurilor.

 3. Stefan

  Mă refeream la bătaie în linie dreaptă.știu că nu e corect ce spun, dar nu în acest context cred că se acceptă. 😀 Am văzut că la români e foarte important ca router-ul să bată până în fața blocului. Altfel nu e bun router-ul sau abonamentul de internet e prost. =))

  Răspunde
 4. Dragos

  As dori o recomandare la un router ptr o curte de 480m ( dețin un d-link 655 și am fost f multumit, dar a început sa piardă semnalul)

  Răspunde
 5. Nelu

  Buna Stefan

  … sunt abonat la RDS si am trecut la abonamentul de 1000 Mbps. Pana acum aveam un ruter de 300 cu 4 antene cu care aveam semnal in toata casa. Am cumparat un ruter Router Gigabit TP-LINK Archer C8 AC1750 si am fost surprins ca nu aveam semnal in toata casa in special la parter (routerul este instalat la etaj). L-am returnat si acum caut o modalitate de a avea semnal in toata casa. Nu stiu ce router sa iau si ce dispozitive de a mari semnalul routerului. Da-mi o idee.

  Răspunde

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!