În urmă cu mai bine de 3 luni scriam despre faptul că mi-am schimbat abonamentul de internet de la RDS și am trecut la Digi Net Fiberlink 200. Am scris un articol care, din fericire pentru mine, s-a dovedit a fi unul de tipul evergreen, iar asta chiar mă bucură enorm.
Pentru că sunt băiat recunoscător față de cei care îmi calcă pragul blogului, m-am gândit să ofer și eu o mână de ajutor celor care afla în căutarea unui router wireless pentru RDS Fiberlink 200. Nu de alta, dar nu puțini sunt aceia care caută așa ceva. Văzând acest lucru, vreau să fac o faptă bună și, special pentru ei, am selectat câteva routere wireless care sunt perfecte pentru acest pachet de internet.
Routere wireless bune pentru Fiberlink 200
Trebuie să știți că în momentul în care am făcut această selecție de routere care se potrivesc cu Fiberlink 200 m-am ghidat atât după caracteristici, cât și după părerile acelora care le folosesc. Nicio o secundă nu m-am orientat după un brand anume sau după cele mai scumpe, din contră am mers pe niște modele routere de wireless destul de accesibile ca și preț.
Router wireless N Gigabit
Primul model de router pe care vreau să vi-l reocmand este produse de către TP-Link, este foarte accesibil ca preț și are o performanță destul de bună. Pe wireless poate atinge viteze de până la 450Mbps, iar pe LAN, are 4 porturi gigabit și poate atinge viteze de până la 800Mbps. Pentru a oferi un semnal wifi de calitate în toate colțurile din casă, routerul este dotat cu 3 antene de 4dBi și sunt detașabile. Mai trebuie neapărat menționat faptul că la capitolul conectivitate, acest router este dotat și cu un port USB pentru o mai ușoară partajare de fișiere, în rețeaua locală, prin conectarea uneui HDD extern sau chiar pentru conectarea unei imprimante.
Router Wireless
Un al model, tot de la TP-Link și cu un preț destul de apropiat de primul, dar cu o performanță net superioară, Archer C2 este un router wireless care poate emite în dual band. Și nu doar atât, vitezele de transfer pe care le poate atinge pe Wi-fi pot depăși ușor 700Mbps. Standardul cu care vine este 802.11AC. La fel ca și modelul de mai sus, acest router este dotat cu 1 port WAN gigabit, 4 porturi LAN Gigabit și cu un port USB 2.0. Chiar dacă spre deosebire de modelul anterior, acesta este dotat doar cu două antene, ele sunt mult mai performante și pot emite la 2,4GHz sau 5GHz.
Router Wireless-N
Acest model este tot unul foarte accesibil ca preț, puțin mai ieftin decât precedentele, este dotat cu 3 antene și poate atinge pe wireless viteze de până la 450Mbps. Față de modelele anterioare, acesta este dotat doar cu 3 porturi LAN Gigabit, are și el un port USB, dar nu poate fi folosit pentru partajarea unei imprimante în rețea, ci doar pentru partajarea de fișiere prin intermediul unui hard disk extern.
În cazul în care ați ajuns în acest articol și vă interesează un router pentru Fiberlink 500 sau 1000, eu vă recomand . Este un router extrem de performant, poate atinge pe wireless viteze de peste 900Mbps, are 4 porturi LAN Gigabit, 2 porturi USB 3.o, are procesoare dedicate pentru fiecare dintre cele două frecvențe pe care poate emite, plus foarte multe alte facilități.
ice4you
Bune recomandari … dintre toate eu l’as alege TP-LINK Archer C2, Dual Band, AC750 pentru ca mi’se pare a fi cel mai bun compromis dintre toate. 😉
Stefan
Da, să știi că e pe departe cea mai bună alegere. Dar știi cum e, după preferințe, după necesitate, după brand și multe alte criterii… 🙂
Ciprian Lospa
Si eu tre’ sa imi iau un router. N-am. Pe bune! Am auzit ca pe aici costa vreo 80-100 de lei unul de 50 de metri. Mi se pare destul de ok. Sa vedem cum se va mentine.
Stefan
La 100 de lei sunt sigur că nu găsești un router care să bată 50 de metri, mai ales dacă stai la bloc sau dacă ai pereți de beton armat sau alte surse de ecranare. În articolul acesta am scris despre diverși factori care duc la scăderea intensității semnalului wireless. Când te hotărăști să-l cumperi dăm un semn și te pot ajuta cu sfaturi să alegi unul potrivit pentru necesitățile tale.
Ciprian Lospa
Peste vreo 2 saptamani.
Stefan
Zi-mi un pret maxim si iti caut unul pe masura. 🙂
ice4you
Routerele nu se calculeaza in metrii Ciprian, ci in performanta. 😀 Ca sa ai un semnal bun, puternic si constant pe langa antena de 5dBi cauta ce sfaturi a mai dat Stefan pe aici iar pe la mine recomandarile pentru bugete diferite cu explicatiile in legatura cu totul despre WiFi. 😉 Daca nu ne vizitezi constant se pare ca pierzi informatii importante despre lucruri care te intereseaza. 😀
Stefan
Lasă că Ciprian e băiat bun, îi putem oferi sfaturi și post-scriptum, ca să zic așa. :))
ice4you
Zici tu? 😀
No bineeee ….pai atunci sa urmareasca si Pingback’ul din articolul tau ca sa isi completeze informatiile! 😀
P.S. Metri liniari sau patrati? Daca vorbim de metrii patrati (casa/apartament) un router de pana in 100 lei este mai mult decat suficient. Acesta face fata fara probleme si daca nu sunt interpuse obstacole cum ar fi pereti de beton armat … pentru mai mult de atat situatia se complica dpdv al costurilor.
Stefan
Mă refeream la bătaie în linie dreaptă.știu că nu e corect ce spun, dar nu în acest context cred că se acceptă. 😀 Am văzut că la români e foarte important ca router-ul să bată până în fața blocului. Altfel nu e bun router-ul sau abonamentul de internet e prost. =))
Claudiu
Ce parere ai despre acest router ? http://www.emag.ro/router-wireless-d-link-4-x-10-100-ac-750mbps-go-rt-ac750/pd/DNC5SBBBM/
Gasesc ceva mai bun la 100ron? am rds fiberlink 100.
Dragos
As dori o recomandare la un router ptr o curte de 480m ( dețin un d-link 655 și am fost f multumit, dar a început sa piardă semnalul)
Nelu
Buna Stefan
… sunt abonat la RDS si am trecut la abonamentul de 1000 Mbps. Pana acum aveam un ruter de 300 cu 4 antene cu care aveam semnal in toata casa. Am cumparat un ruter Router Gigabit TP-LINK Archer C8 AC1750 si am fost surprins ca nu aveam semnal in toata casa in special la parter (routerul este instalat la etaj). L-am returnat si acum caut o modalitate de a avea semnal in toata casa. Nu stiu ce router sa iau si ce dispozitive de a mari semnalul routerului. Da-mi o idee.