România atacată cibernetic

Tocmai citeam pe știrileprotv.ro că în aceste momente specialiștii de la SRI, STS și alții se luptă cu un puternic atac cibernetic orientat către mai multe servere guvernamentale. Ups… stârnim și noi interes pentru serviciile secrete străine? Oare cum de am intrat în vizorul agențiilor străine?:) Sau poate e doar un cadou de mărțisor pentru țară noastră de la spionii străini.

Râdem noi și glumim dar având gradul de pregătire a specialiștilor IT care se ocupă de infrastructura de date a României, există șanse mari ca nu doar un server să fi fost infectat, după cum zic cei de la PRO TV.  Ca să nu mai zic de metoda banală prin care cică au reușit să pătrundă în sistem:

Un mail aparent inofensiv este trimis catre o persoana care lucreaza in zona guvernamentala, de exemplu o felicitare. Cand aceasta o deschide, un virus se instaleaza nestiut pe calculator. De acolo, incepe sa transmita fisiere, mailuri si parole catre cel care l-a infiltrat acolo.

Dar ce naiba, serverele de mail ale Guvernului României nu au auzit de spam, nu sunt în stare să filtreze mesajele și după adrese IP șamd.? E prea gogonată o astfel de declarație… Să sperăm totuși că SRI-îști își vor face treaba și vor remedia problema până nu trezim cu surprize neplăcute.

Sursa: stirileprotv.ro

5 Comentarii - “România atacată cibernetic”

    • Stefan

      Sincer și mie mi s-o parut la fel. Dintre toate companiile care ofera soluții antivirus, doar ei s-o găsit să dea explicații…

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!