Recomand update-ul la WordPress 3.8

Web 7 Comentarii

Dacă update-ul la WordPress 3.7 a fost considerat de către majoritate web developerilor ca fiind un epic fail, ei bine, ultimul update, cel la 3.8 a adus niște schimbări semnificative. Vorbim de îmbunătățiri UI, cât și UX pentru interfața de administrare. Nu știu pentru alții cum văd acest update, dar eu unul îl văd ca un mare pas făcut de WordPress.

wordpress-pluginsDe mult am așteptat să văd un update în care chiar pot vedea ceva schimbări, nu doar o listă cu cu bug-urile pe care le-au rezolvat, mai mult sau mai puțim importante pentru utilizatorul de rând. Faptul că în urma update-ului la WordPress 3.8, backend-ul se mișcă mult mai rapid, ăsta chiar mi se pare un pas înainte. Nu mă deranja nici înainte partea estetică, dar parcă la capitolul funcționalitate erau anumite minusuri.

Așadar, recomand cu încredere să vă faceți acest update. E puțin probabil să aveți probleme de compatibilitate a plugin-urilor, evident, dacă și ele îs actualizate. În trecut citisem pe diverse blogu-uri că refuză să fac update-urile la ultima versiune de WP pe motiv că și-au băgat picioarele în core-ul de WP și l-au customizat. 🙂 O mare tâmpenie, zic asta din perspectiva unui developer web. Nu vă recomand să faceți acest lucru. Dacă vreți customizări de high level atunci nu aveți decât să vă apucați și să faceți o temă cu funcționalitățile pe care le doriți sau dacă vă e mai simplu folosiți plugin-uri. Dar în niciun caz nu vă apucați de editat core-ul WP-ului. (asta așa ca o mare paranteză…)

Mai multe detaliile despre update-ul la WordPress 3.8 găsiți în articolul oficial, scris de cei de la WP. Aproape că uitam, pe lângă imbunătățirile de UI/UX, WordPress 3.8 mai vine și cu o temă nouă – Twenty Fourteen. Iar pentru iubitorii de jazz, aceștia trebuie să știe că WordPress 3.8 are pseudonimul Parker, în onoarea lui Charlie Parker.  Spor la update!

7 Comentarii - “Recomand update-ul la WordPress 3.8”

  1. Romario

    Salut! tocmai ce am facut updateul la wordpress 3.8. prima problema majora pe care am sesizat o este ca nu mai pot adauga poza(e) in articole. cand apas pe butonul „add media” nu se mai deschide nici o fereastra ca sa pot alege o poza anume. pur si simplu nu se intampla nimic! va rog urgent cum remediez aceasta problema, si de asemenea cum pun o poza ca featured image ca si aici s-a schimbat si de asemenea nici aici nu pot reusi sa adaug o poza. va rog sa ma ajutati sa remediez problema sau sa-mi spuneti cum anume sa fac sa revin la varianta anterioara unde nu aveam niciun fel de problema! multumesc

    Răspunde

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!