Prostimea şi spamul

IT / Web 2 Comentarii

Printr-o definiţie foarte scurtă, spam-ul s-ar putea defini ca o informaţie în format digital cu scop publicitar pe care o primeşti dar pe care nu ai solicitat-o. Primesc zilnic o căruţă de e-mailuri în spam dar la care undeva în footerul lor scrie: “Acest mesaj nu este spam pentru că v-aţi abonat la un site partener de al nostru sau v-am găsit adresa de e-mail pe un site public ” şi urmat de o scuză penibilă de acest gen: “Daca nu mai doriti sa primiti mesaje de la noi sau considerati ca abonarea dvs s-a produs din greseala, va rugam sa acceptati scuzele noastre ”.

Sincer mă doare fix în cot de scuzele voastre când voi mă bombardaţi cu tot felul de porcării. În urmă cu ceva timp am văzut o chestie faină la Gaben.ro prin care omul s-a răzbunat pe anumiţi spammeri din online-ul românesc. Sincer mi-a plăcut ideea şi cred că o să o aplic şi eu pentru cel puţin un client din lista mea de spammeri pentru că deşi i-am cerut în câteva rânduri nu îmi mai trimită tot felul de tâmpenii, omul nu se poate abţine cu campaniile lui de rahat. Vă puteţi da seama din lista următoare e-mailuri venite în spam despre cine e vorba:)

spam

Este destul de jenibil să vezi cum magazine online care se cred serioase, apelează la tertipuri penibile care în cele din urmă ajung direct in junk/spam. Oamenii ăştia ar trebui să înţeleagă că nu poţi convinge un om să îţi cumpere marfa, dându-i câte un email în fiecare zi. Insistenţa de acest fel nu duce decât la enervarea lui şi într-un final chiar dacă va avea nevoie de produsele tale tot nu le va mai cumpăra de la tine.

Dacă e să aruncăm un ochi peste aspectele de ordin juridic care privesc mesajele de tip spam, vom vedea că legea este destul de clară în privinţa lor. Dar poţi să-i spui lu’ Dorel că nu îşi va vinde niciodată ochelarii cu rame Armani dacă face spam sau că nu este legală această practică?! Evident că nu poţi pentru că îl doare fix în cot de sfatul tău. Firma de webdevelopment şi promovare web care i-a făcut site-ul i-a zis că în acest mod avea trafic în magazinul său online iar în concluzie omul nu poate să conteste un sfat pentru care plătit un specialist.

Totuşi mă întreb până când naiba voi fi nevoit să dau unsubscribe la abonări pe care nu le-am făcut niciodată, atât de pe adresa de email personală cât şi de pe cea de la locul de muncă?!

2 Comentarii - “Prostimea şi spamul”

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!