Prostimea și paginile de facebook

Web 2 Comentarii

A trecut vremea Hi5-ului cu scumpika mioara, ca să-l parafrazez pe Bordea, acum a venit vremea paginilor de facebook făcute de tot felul de idioți prin care ajung la sufletul proștilor cu poze ”sensibile” cu scopul de  strânge câte mai multe aprecieri și distribuiri.

În partea românească de Feisbuc există 3 tipuri de pagini:

  • De pe facebookPagini create pentru proștii cu sensibilități, aici administratorii publică tot felul de fotografii cu copii în puța goală sau cu pufoșenii, sau știu eu ce alte duioșenii cu scopul de strânge cât mai multe aprecieri și distribuiri. Care este scopul acestor pagini care nu reprezintă pe nimeni anume?! Sincer eu nu l-am găsit încă… Probabil este plăcerea unora de a strânge cât mai multe aprecieri din partea unor ”sensibili”.
  • O a doua categorie de pagini de Facebook este cea a unor așa ziși oameni de social media, oameni de publicitate online, sau cum vreți voi să-i numiți. Aceștia fac pagini în care publică materiale de pe o anumită nisă, de exemplu haine faine pentru femei, iar după ce au strâns un număr suficient de mare de like-uri se apucă și vând publicitate prin intermediul distribuirilor de conținut. Văzusem la o pagină cu aproximativ 50.000 de  aprecieri că un share costă 100 de lei.
  • În sfârșit cea de-a treia categorie de pagini de facebook este cea a paginilor care reprezintă ceva sau pe cineva. După părerea mea cred că astea ar trebui să fie singurele pagini de facebook care ar trebui să existe.

Bun, ce câștigă administratorii primei categorii de pe urma acestor pagini? categoric un mare nimic, doar plăcerea de a face spam pe facebook. Nu aș avea nimic cu oamenii care au astfel de pagini dacă nu aș avea prieteni sensibili, care dau aprecieri la toate tâmpeniile postate de către aceștia. Trebuie oricum să recunosc că deja m-am dezabonat de la foarte mulți dar nu cred că asta e soluția potrivită.

Dacă administratorii primei categorii nu au nimic de câștigat cei care administrează pagini de FB prin intermediul cărora vând publicitate, sunt ferm convins că acești fac bani destui de frumoși pentru că sunt proști destui care cumpără publicitate. Proprietarii de afaceri online din România încă nu au înțeles că nu prin spam NU îți aduci vizitatori sau potențiali cumpărători. Poate dacă ai un share pe o pagină cu nșpe mii de like-uri îți va aduce pe moment nșpe mii de vizitatori dar aceștia sunt odată, mâine sigur nu vei mai avea atâția oameni. Aceștia ar trebui să gândească după cum spune acel proverb clasic:  Dacă un om îți cere un pește, nu îi da unul… mai bine învață-l să pescuiască. În cazul de față voi cei care cumpărați share-uri sunteți cei care cerșiți un pește…

Ar mai fi multe de zis dar prefer să mă opresc aici cu discuția despre mitocănia asta creată de paginile de facebook fără un rost anume, în afară de acela de a produce mălai.

Sursa foto: facebook.com/allatbolondok

2 Comentarii - “Prostimea și paginile de facebook”

  1. Ionutzu

    Deci am patit-o apropos de spam pe facebook cu priopria-ti afacere ca am indraznit sa fac observatie altcuiva ca nu prin spam se face reclama: „Sa stii ca ramai de multe ori perplex de reactia unora! Chiar e vorba de un inceput al unui coleg si mi se pare de toata jena ca in loc sa dai un like si sa pierzi 1 min te vaiti si dai lectii pe facebook! Ai timp! Timp au in general cei odihniti cu duhul…..”

    Răspunde

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!