Programatorii au viață socială?

Programatorii au viață socială? Pfu… ce întrebare! De ce să nu aibă? Ei nu sunt tot oameni, la fel ca soferii  de taxi sau șaormiștii? 🙂 Faptul că ei se preocupă ca voi să vă puteți juca Fifa sau să puteți naviga în voie pe Facebook, asta nu înseamnă că ei nu au prieteni și nu mai fac și altceva decât programare.

I am programmer...  I have no lifeDacă programatorii petrec mai mult timp în fața calculatorului asta nu înseamnă că viața lor socială este la pământ. Cunosc programatori foarte buni care au familie, practică sporturi, merg la chefuri cu prietenilor etc. Din punctul meu de vedere, DA, programatorii au viață socială. La fel ca și în alte domenii de activitate sau alte ”universuri paralele”, mai există și oameni, de meserie programatori, care sunt fără viață socială DAR asta nu e legat neapărat de faptul că ei au ales să facă programare în loc să dea la lopată.

Viața socială v-o construiți voi prin felul vostru de a fi și prin relațiile care le aveți cu cei din jurul vostru. Eu unul zic că nu are nimic dea face cu programarea sau cu ce meserie aveți voi. Dacă ești profesor și nu ai viață socială, asta nu înseamnă că nu există și profesori care să aibă o viață normală… Totul depinde de fiecare individ în parte ci nu de meseria lui.

Să fii programator înseamnă să îți meargă mintea un pic mai bine decât a unui frizer (e doar un exemplu), să fii în stare să răspunzi la întrebările și cerințele altora, oameni pe care noi îi numim de obicei clienți. În același timp trebuie să fii în stare să îți pui mai multe întrebări decât alții și să gândești cu un pas înaintea clientului. Programatorii trebuie priviți ca niște oameni care știu să ofere soluții și în același timp ca niște oameni care sunt în stare să le și implementeze.

Bun, dacă faptul de a fi programator înseamnă să ai o minte mai antrenată atunci ce te-ar opri să nu ai o viață normală?! Oare o minte ageră nu te-ar putea ajuta să întreții și niște relații sociale?! Eu tare cred că da. Din punctul meu de vedere, chestia cum că programatorii nu au viață socială este doar un mit.

programatori-viata-socialaÎn blogosferă cunosc doar un singur programator, vă învit să-i citiți blogul și să-i adresați și lui aceeași întrebare. 🙂 Sper că astfel am reușit să răspund cât de cât acelor persoane care astăzi au pus pe Google întrebarea dacă programatorii au viață socială.

Iar dacă vreți neapărat să știți ce implică faptul de a fi programator atunci vă învit să citiți acest articol scris de către o doamnă profesoară de la Universitatea ”Politehnica” din București.

3 Comentarii - “Programatorii au viață socială?”

  1. Weblopia

    O sa sune mercantil, dar, in Romania cel putin… it’s all about money. Salariul obisnuit a unui programator este in zona 1000-2000 de euro in mana. Am cunoscuti care castiga mult mai mult. Viata sociala? 🙂 Uneori ma gandesc ce inseamna „viata sociala” pentru un roman cu venituri sub sumele enumerate. Si ma cutremur de cate frustrari implica… Unii ies regulat prin cele mai nebune cluburi sau merg la cele mai fanteziste petreceri. Altii aleg in weekend o calatorie in paris, oslo sau alte locatii. Unii mai cu probleme de integrare prefera prostituatele sau 2-3 „iubite” fara prejudecati care, pentru confortul financiar, fac multe lucruri indecente chiar si … pentru un programator burtos. Altii sunt familisti si numara in loc de femeile din pat… copiii nascuti de sotie. Trageti singuri concluzia.

    Răspunde

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!