Plugin-uri de wordpress utile la optimizarea unui site

În ultima perioada tot mai multi proprietari de website-uri au ales să îşi construiască site-urile pe bine cunoscuta platforma web, wordpress.  Lumea preferă să folosească frameworkul acesta din varii motive, dar cred ca cele mai importante motive sunt în număr de două şi anume că wordpress-ul poate fi folosit cu uşurinţă atât de cei care sunt mai puţin pricepuţi cu IT-ul dar şi de cei care deţin cunoştinţe avansate in acest domeniu.
Câteva click-uri şi ţi-ai instalat site-ul iar apoi îl poţi customiza cum doreşti. Cei care sunt mai pricepuţi în domeniul IT apelează la tot felul de plugin-uri pentru a optimiza site-ul, şi mi se pare foarte ok acest aspect pentru că te scuteşte de o grămadă de lucru pe tine ca webmaster iar privit din alt unghi, plugin-urile de wordpress folosite cu cap ofera un plus de valoare site-ului tău dezvoltat pe platforma wordpress, fie că e un simplu blog, fie că foloseşti un WordPress Ecommerce şi ţi-ai realizat un magazin, apropo W.E. e tot un plugin.

În continuare o să vă descriu o listă de plugin-uri foarte utile pentru SEO, pentru că ştiu că pe majoritatea acest aspect vă înteresează.

  1. All in One SEO Pack, acest plugin vă permite să adăugaţi meta tag-uri la paginile, articolele şi categoriile site-ului vostru construit cu framework-ul wordpress. Aceasta este pagina oficială a Plugin-ului All in One SEO Pack, de unde îl puteţi şi descărca.
  2. Platinium SEO Pack, plugin-ul acest face exact acelaşi lucru ca şi All in One SEO Pack, doar că în plus ştie să adauge meta-uri şi la tag-urile articolelor. Pagina oficiala a plugin-ului Platinium SEO Pack. Dacă aţi folosit până acum plugin-ul anterior şi doriţi să faceţi trecerea la acesta din urmă, el vă permite să migraţi toate setările anterioare astfel încât să nu fiţi nevoiţi să le refaceţi de la zero.
  3. Google(XML) Sitemap Generator for WordPress, pentru că una din metodele prin care se optimizeză un site este trimiterea unui sitemap către motoarele de căutare, astfel acestea vor şti de fiecare dată când aţi adăugat o pagină nouă şi o vor lua în cosiderăre în rezultatele afişate. Pagina de web oficială a acestui plugin de construire automată a sitemap-urilor.
  4. Breadcrumb NavXT, este un plugin care vă permite să afişaţi fiecare pagină a site-ului locaţia curentă în site sub forma unei structuri de genu: „Home->IT->Programator PHP”. Cei care lucrează la optimizarea site-urilor cu structuri RDF vor găsi acest plugin ca fiind indispensabil.
  5. WP-PageNavi este un plugin care va afişa sistemul de paginare în arhive şi în index, în loc de „Articolul următor” şi „Articolul precedent” se vor afişa numerele paginilor, astfel utilizatorul are posibilitatea de a şti exact în a câtea pagină este şi câte pagini a vizualizate sau câte mai are de vizualizat. Puteţi descărca plugin WP-PageNavi de aici.
  6. Exec-PHP, este un plugin care vă permite utilizarea codului PHP în paginile de wordpress cât şi în widget-uri. Webmasterii experimentaţi dar mai comozi să zic aşa, îl folosec acest plugin pentru că-i scuteşte de realizarea unui plugin propriu pentru diverse trucuri de SEO în Worpress, exemplu: adăugarea de conţinut dinamic într-o categorie în funcţie de numele categoriei etc. Aceasta este pagina oficială a plugin-ului Exec-PHP.
  7. Redirection, este un plugin care vă permite să faceţi redirectări în WordPress, de exmplu dacă aţi modificat structura unor link-uri şi nu folosiţi plugin-ul Redirection care va pointa către adresa nouă, o să obţineţi erori 404 – Page not found, iar aceste erori sunt fatale pentru un site în listrarea lui în cadrul motoarelor de căutare.
  8. WP No Category Base, este plugin-ul care vă permite să eliminaţi din strutura adreselor web a categoriilor cuvântul predefinit „category”, astfel veţi avea structuri de forma stefblog.com/it în loc de structura clasică care era stefblog.com/category/it; aceasta din urmă este mai puţin SEO Friendly. Pagina oficială a acestui plugin.

Aceste plugin-uri vă sunt foarte utile, dar atenţie nu folosiţi plugin-uri  de WordPress în  exces pentru că în final va duce la o durată mai mare a site-ului vostru, ceea ce vă va penaliza la SEO Score.

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!