Plec la studii în Zaragoza

După ce am petrecut o vară friguroasă, dar ca-n povești, în Finlanda, se pare că voi petrece o jumătate de iarnă și o primăvară foarte călduroasă în Spania, în Zaragoza. Am fost acceptat la Universitatea din Zaragoza să-mi termin masteratul, voi face ultimul semestru acolo. Deși acceptul oficial îl am de acum vreo 3 săptămâni tot am amânat să scriu pe blog din diverse motive irelevante.

Acum că sunt 100% sigur că voi merge aproape jumătate de an în Zaragoza trebuie să încep lunga cale românească de procurare a actelor necesare. În primul și primul rând trebuie să îmi schimb buletinul, apoi să-mi fac un pașaport iar pe urmă să încep drumul pe la notar, consilier juridic și alte locuri de o frumusețe rară și stat la cozi interminabile

Sincer aș fi vrut să mă reîntorc în Finlanda, dar din cauză că cei care trebuie să îmi ia interviu s-au gândit abia a treia zi după scripturi că trebuie să facă acest lucru, între timp aplicațiile în majoritatea țărilor europene s-au închis. Am ajuns la sfârșit să aleg între vreo câteva țări: Turcia, Italia, Austria, Franța și Spania, iar dintre toate aceste m-am gândit că în Spania ar fi perfectă. De ce ar fi locul perfect? pentru că are o climă foarte faină, temperaturile sunt cu mult peste 0 grade pe tot parcursul anului iar restul țărilor de pe listă, cu excepția Turciei, deja le-am văzut. Legat de scopul principal pentru care mă duc acolo, adică terminarea studiile, acest lucru nu prea avea relevanță pentru că ori ce universitate aș fi ales din acea listă, toate sunt cu mult peste universitățile românești.

Astea fiind zise peste o lună și un pic voi fi pe tărâmuri iberice. 🙂

photo source: wikipedia.org

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!