Pirateria online din România nu a început cu vplay.ro

IT 6 Comentarii

În ultima vreme s-a iscat ditamai scandalul pe Internet în România legat de cei de la vplay.ro(în principal) și pirateria fără limite pe care o practică aceștia. Nu sunt un ipocrit să-i condamn în vreun fel sau altul, recunosc, sunt român și drept urmare folosesc și eu vplay. Dacă în România nu avem Hulu sau Netflix servicii pentru care aș plăti fără să scot un sunet, atunci  de ce nu aș folosi ceea ce avem deja?! Deci nu e vorba de bani aici, e vorba că nu ai cui să-i plătești legal în România pentru astfel de servicii.

Am văzut foarte foarte mulți ipocriți care comentează pe diverse site-uri cum că ei nu piratează sau mai știu eu ce… haideți mă, mergeți și plimbați ursul. Nu cred că s-a născut românul ăla care să folosească calculatorul și să nu fi folosit cel puțin un soft piratat în viața lui, zic un soft oarecare ca să nu zic sistemul de operare în sine…

Piraterie onlineVoi stați și plângeți studiourile CBS sau mai știu eu care în loc să vedeți ce aveți sub nas. Poate tocmai când postați voi comentariul ălă prin care îi condamnați pe cei de la vplay folosiți Windows 8 Pirat Edition. De ce nu plângeți și Microsoftul că înregistrează nu știu câte sute de milioane de dolari pierderi din cauza pirateriei?! Și lista poate continua cu foarte multe alte companii.

Când cei de la vplay au început să ceară bani pentru serviciile de piraterie oferite au sărit iar internauții ăia cu licență la Windows în sus că de ce își permit să ceară bani, bla bla… Măi fraților dar oamenii ăia care își pierd timpul să încarce filmele alea online nu ar trebuie să mănânce?! Sau voi aveți impresia că serialele alea online pe care le vedeți pe vplay se pun singure, așa peste noapte. Cum difuzează CBS The Big Bang Theory, la 3 ore după difuzare, episodul nou își face singur upload pe vplay… Sau serverele de la vplay au putere divină și nu consumă energie electrică? 🙂 Dinpăcate lucrurile nu stau chiar așa și ar trebui să fiți puțin mai realiști.

Să nu fiu înțeles greșit, NU SUNT PRO PIRATERIE, dar nici NU îmi permit să-i blamez pe cei care o practică la fel cum fac majoritatea ipocriților din online-ul românesc. Atât timp cât voi piratați softuri de vă ies ochii ar fi bine să vă țineți gura. Cred că ar fi foarte interesant să vedem un grafic cu cât pierd pe an firmele care produc software din cauza pirateriei versus cât pierd studiourile de filme. Poate acest fapt le-ar închide gura multora și data viitoare s-ar gândi de doua ori înainte să își ia Fifa 2013 de pe torrente.

E foarte penibil să vezi cum comentează subiectul pirateriei oameni care au firme de IT și unde folosesc alături de 3 softuri cu licență și alte 10 în versiune trial 🙂 Dar după cum ziceam în titlu: Pirateria online din România nu a început pe vplay.ro așa că mai bine țineți-vă gura sau dacă tot sunteți tari în macaroană atunci haideți să facem o campanie online prin care să susținem SOPA. 🙂

Photo source: petchonka.com

6 Comentarii - “Pirateria online din România nu a început cu vplay.ro”

  1. Dorin

    Majoritatea care se plîng nu se plîng de faptul că vezi doamne piratăm, ci că ne dăm cu fundul de pămînt că văleu, s-a închis piratul 🙂

    Răspunde
    • Stefan

      Sincer la pirateria software nu exista scuze pentru ca aproape la orice soft gasesti varianta Open Source! Dar la filme prefer sa nu comentez 🙂 decat atunci cand o sa am acces la site-uri gen Netflix.

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!