Pe ce îmi țin pozele – HDD extern Toshiba Canvio Basics

Stresat de faptul ca pe zi ce trece rămâneam fără spațiu de stocare, într-o zi nu am mai stat pe gânduri și mi-am mai cumpărat un HDD Extern. De această dată i-am trădat pe cei de la Western Digital (am mai multe modele de la ei) și mi-am cumpărat unul de la Toshiba –  Canvio Basics, 1TB, USB 3.0.

Acest model de Hard Disk extern m-a atras printr-un singur lucru, prin faptul ca oferă protecție sporită datelor stocate pe el. Nu vă gândiți la protecție anti-furt, ci la protecție împotriva șocurilor mecanice, acestea din urmă ducând la crearea de bad-uri fizice și în mod direct la zone de memorie care nu pot fi citite sau scrise. Zone în care poți avea fotografii din vacanță, filmarea de la nuntă sau mai știu eu ce date importante.

HDD Extern Toshiba Canvio Basics

Pentru o protecție sporită împotriva șocurilor mecanice, Toshiba Canvio Basics vine cu un Internal Shock Sensor și folosește de Ramp Loading Technology. Două lucruri pe care nu le-am văzut la multe hard disk-uri externe existente pe piață și care m-au convins că acest model de HDD este perfect pentru ceea ce am eu nevoie.

Dacă e să ne uităm și la restul specificațiilor tehnice, Toshiba Canvio Basics vine cu un spațiu de stocare de 1TB, cu o viteză de rotație de 5400rpm, un buffer de 8MB și este dotat cu o interfață USB 3.0, fiind compatibil și cu USB 2.0. Timpul mediu de răspuns este până 12ms, iar viteza maximă de transfer pe care o poate atinge este de 480MB/s.

toshiba canvio basics

Pe de altă parte, trebuie să recunosc că acest model m-a atras și prin simplitatea design-ului său. Un negru mat pe carcasă, având: lățimea de 79 mm, înălțimea de 15 mm și lungimea 119 mm; adică diagonală de 2.5 inch. Iar nu în ultimul rând, greutatea sa fiind de doar  230 de grame. E foarte ușor, nici nu simți că-l ai în mână, darămite atunci când îl ai în rucsacul de la laptop.

Eu îl am de vreo două săptămâni și până acum l-am încărcat cu aproape 350GB de poze și vreo 60GB de materiale video. S-a mișcat excelent, simt că este fix ceea ce mi-am dorit. Am rămas plăcut impresionat de faptul că după ce am transferat 150GB de poze, într-un singur set, nu s-a încălzit deloc. Sper să nu mă dezamăgească în continuare, nu de alta, dar în câteva zile o să-l umplu cu poze de pe Coasta de Aur.

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!