Palatul Buckingham – Schimbul de gardă

Unul dintre lucrurile frumoase pe care trebuie să le vezi neapărat dacă ajungi la Londra este schimbul de gardă de la Palatul Buckingham. E o tradiție veche care se respectă cu sfințenie și în zilele noastre, în fiecare zi începând cu ora 11. E momentul din zi când în fața Palatului Buckingham se adună mii de oameni pentru a asista la ceremonia de schimbare gărzilor care stau de veghe pentru regină.

Buckingham-Palace

Văzusem pe youtube ceremonia, dar nu mi-am imaginat nicio secundă că-n realitatea poate fi chiar asa de fascinant. Dar pentru a mă convinge (a ne convinge) că e pe bune, în cea de-a doua zi din aventura londoneză am luat metroul până la Victoria, iar de acolo am pornit spre jos spre Buckingham Palace, e la vreo 10 minute de mers lejer. Am ajuns acolo înainte de ora 11 pentru că știam că se strânge multă lume, iar un loc bun îl prinzi destul de greu.

Am stat acolo până după ora 12, timp în care am asista la o ceremonie regală de care nu prea îți e dat să vezi în fiecare zi. Oamenii ăia chiar sunt dedicați și își dau toată silință să iasă ca la carte. Singura problema pe care o veți sesiza este reprezentată de nesimțirea turiștilor. Nu vreau să generalizez, dar  cei asiatici chiar au întrecut orice limită de bun-simț – pozele făcute cu iPad-ul se pare că încă se poartă.

Fotografii de la schimbul gărzii de la Buckingham Palace

Trebuie să recunosc că pozele nu sunt din cele mai bune unghiuri, dar dacă ați fost sau veți ajunge pe acolo sunt ferm convins că o să mă înțelegeți. Când se dă startul ceremoniei vezi doar mâini ridicate, cu tablete, cu telefoane sau în cel mai bun caz cu aparate. Așa sunt făcute și aceste poze, pe nevăzute ca să zic așa. Am ridicat aparatul și am început să click-uiesc, altfel nu ai nicio șansă să prinzi vreun cadru. 🙂

5 Comentarii - “Palatul Buckingham – Schimbul de gardă”

 1. ice4you

  Oaaaaaaaaaaaau ai reusit inca un episod?!?!?! Incredibil! 😀 Bravooo!!! 😀

  Misto articol si pozele care au iesit chiar ok … pacat ca din nou … cam putine! 😛

  Răspunde
  • ice4you

   Sa nu mai iei pe mine cu lipsa de tip bla bla bla bla … ca si eu folosesc destul de des scuza asta cand simt ca ma omoara lenea. 😀

  • Stefan

   Plec pe la vreo 7:30AM de acasă și mă întorc pe la vreo 7:30PM, crezi că îmi vine să mai deschid laptop-ul?:)) Au fost săptămâni când l-am deschis doar în week-end. 😀 Revenind la subiect, sigur o să le scot până în August, când plec în concediu. :))

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!