OK, Google, follow me!

IT / Tech 2 Comentarii

Ok, Google, follow me pentru că faci treabă bună. Glumesc, nu la tipul ăsta de urmărire mă refer, ci la cea prin care știi tot timpul unde mă aflu, ce fac sau ce s-ar putea să fac. Apreciez ce informații îmi oferi pe baza datelor pe care le culegi din telefonul sau contul meu de email. Mă bucur să văd ca pe baza datelor strânse îmi oferi și niște informații relevante, nu doar reclame targetate, așa cum face Facebook, spre exemplu.

Ieri, din Franța, am venit cu escală la Munich, iar pe durata primului zbor mi s-a schimbat poarta de îmbarcare din Germania spre România. Nu a fost o problemă, am aflat înainte de aterizarea avionului cu care mergeam spre Munchen. Ceea ce m-a surprins foarte plăcut a fost faptul că-n momentul în care am ajuns în Germania și mi-am pornit conexiunea 4G, Google m-a notificat repede că mi s-a schimbat poarta de îmbarcare. Asta e ceva! Chiar nu mă așteptam să meargă așa de departe. A fost un dintre puținele dăți în care am simțit că într-adevăr port un smartphone în buzunar.

Google knows your flight gate

Nu e singura dată când Google Now mi-a oferit informații relevante sau mi-a reamintit că trebuie să fac anumite lucruri, dar de data acesta s-a întrecut pe sine însăși. Și da, nu am o problemă cu faptul că mai folosește datele alea și în alte scopuri. Atât timp cât îmi e de ajutor nu am nimic de comentat.

2 Comentarii - “OK, Google, follow me!”

  1. Andrei Florea

    Am avut și eu tot felul de surprize din partea Google Now, notificări precum aglomerație în trafic în drumul spre casă, accident pe drum, m-a redirecționat pe o rută cu trafic mai puțin.
    Îmi place, deși unii mai paranoici s-ar teme că Google știe totul despre ei.

    Răspunde

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!