Oare ce se mai învaţă la şcoală?

Oare ce se mai învaţă pe la şcoală? Este o întrebare retorică evident pentru că ştim cu toţii ce şcoală se mai face în România în ziua de astăzi. Încă de când am creat acest blog am zis că voi scrie doar articole care totuşi au o bază undeva în viaţa reală, astfel am ajuns să scriu şi acest articol. Seara aceasta într-o pauză de relaxare m-am apucat să joc celebrul joc online, cică de cultură generală(pe naiba) Conquiztador. Am rămas şocat când am văzut până unde poate să ducă incultura românească, am avut ocazia să întâlnesc 3 oponenţi diferiţi care au dat fail la câte una dintre următoarele 3 întrebări:

  • Câte tone are un metru cub de apă? Răspuns: 100 de tone.
  • Cu ce judeţe se învecinează Bacăul? Se ofereau următoarele variante: Teleorman, Cluj, Covasna, Timiş. Răspuns: Teleorman.
  • Care este cel de-al 4-lea muşchetar? Se ofereau următoarele variante: Athos, Porthos, Aramis şi D’Artagnan. Răspuns: Athos.

După aceste 3 răspunsuri oferite de către oponeţii mei, chiar m-am întrebat: Oare ce se mai învaţă la şcoala? Hai sa presupunem că matematică elementară nu au învăţat, dar nici de Cei 3 Muşchetari nu au auzit?! De geografie să nu mai vorbim că acest subiecte este rocket science pentru mulţi români, chiar şi pentru din ăia care deţin în portofoliu o diplomă de licenţă.

Dacă la întrebări banale de cultură generală nu se găsesc răspunsuri, atunci de ce să ne mai mirăm că atâţia conaţionali de ai noştri au picat examenul de Bacalaureat. Citeam zilele trecute pe un forum un post al unui astfel de individ care picase BAC-ul şi probabil că acum la sesiunea din toamnă a dat foaie albă, o propunere cum că facultăţile ar trebui să-i ajute şi pe ei, să-i înscrie la cursuri şi dacă pană în anul II nu îşi i-au diplomă de bacalaureat atunci să-i exmatriculeze.

Genială ideea individului…de parcă nu sunt şi aşa gramadă de tâmpiţi cu diplomă, ne mai trebuie încă câteva sute de mii…

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!