O mamă grăbită și copilul aruncat pe trotuar

Ieri mi-a fost dat să văd o fază care pur și simplu m-a lăsat tablou! Am văzut una dintre cele mai grăbite și neatente mame de pe Pământ, ar mai merge și idioată și multe alte cuvinte din același câmp lexical. E păcat că cei mici nu au drept de replică în față părinților, în primul rând că nu prea pot vorbi și în al doilea rând că riscă să sufere diferite ”avarii” fizice. 🙂 Dacă nu ar fi fost așa atunci  cu siguranță fetița despre care o să vă povestesc, i-ar fi zis lu’ mă-sa că e proastă și că centura de siguranță a căruciorului pentru copii, nu a fost pusă acolo doar de decor.

Ieri a fost o zi destul de capricioasă, aici la mine, vă povesteam eu cândva cum eu cu primăvara mediteranină… După amiază a început să iasă Soarele și să se facă destul de frumos afară iar fiindcă tot nu aveam nimic de făcut mi-am luat iubita de mână și am plecat la o plimbare prin oraș. Toate bune și frumoase până când am ajuns la un moment dat la o trecere de pietoni. Printre oamenii care stăteau la semafor se afla și o mămică care împingea un cărucior de copii și care de altfel era foarte grăbită.

carucior-copiiFemeia noastră avea fetița de vreo 2-3 ani într-un cărucior precum cel din imaginea alăturată. Mă rog, un cărucior pentru copii mai mărișori. Se face semaforul verde și mămica asta grăbită de mama focului o ia înainte conducând căruciorul de parcă se afla la Formula 1. Pe cealaltă parte a străzii,  între asfalt și trotuar exista un mic șănțuleț pentru scurgerea apei, astfel dând naștere la o mică bordură și un loc perfect unde să încapă roțile unui cărucior pentru copii…

Femeia asta pe post de mămică a uitat că atunci când ai în față o bordură trebuie să încetinești și să ridici roțiile din față ale căruciorului, a uitat… și rău a făcut! În următoarele secunde după ce căruciorul a dat cu roțile din față în acel șanț, s-a oprit iar copila din cărucior a zburat direc pe burtă, pe trotuar.  Vă dați seama că imediat a început circul, aia mică plângea de mama focului, lumea se uita ca la circ, într-un cuvânt ”fericire”.

Nu a fost ceva ieșit din comun, dar nici ceva ce vezi în fiecare zi și după cum ziceam pe la început, acestă întâmplare nu ar fi avut loc dacă acea mămică idioată ar fi folosit centura de siguranță cu care era dotat căruciorul. Un lucru banal dar care făcea diferența dintre o haină curată și una murdară, diferența dintre un copil lovit și un copil în cărucior. Probabil că unii îi vor găsi scuze, eu unul nu-i găsesc nicio scuză. Ai un copil atunci acordă-i atenție!

Oamenii care au văzut incidentul, au trecut, au judecat fiecare în felul său dar până una-alta, cea mică a pupat trotuarul din cauză că mă-sa era prea grăbită și prea neatentă.  Așa că dacă aveți copii sau pentru atunci când veți avea, să nu uitați că centura de siguranță face minuni până și la căruciorul pentru juniori. 🙂

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!