NU abuzului de putere! Oprea, demisia!

Mai devreme mergeam spre casă, pe Magheru, de la Universitate spre Romană și imediat după ce am trecut Universitate vă mulți polițiști agitându-se de mama focului. Nu pricepeam ce se întâmplă, traficul de pe Magheru era unul normal pentru o zi de Duminică și nimic părea să iasă din banalitatea unui sfârșit de week-end. Dar nu a mai durat mult și în mai puțin de două minute au început să se audă niște ecouri puternice, specifice meetingurilor de protest. Era un protest dedicat lui Gabriel Oprea, ministrul de interne.

Sub sloganul „NU abuzului de putere! Oprea, demisia!”, mii de oameni și-au făcut intrarea pe Bulevardul Magheru și-i cereau demisia celui pe care ei îl considerau vinovat pentru moartea unui polițist pe motocicletă, care făcuse parte din coloana sa oficială. Nu știu ce se va vedea pe la televizor sau nu, dar vă spun că e un protest pe bune. Și pe măsură ce a înaintat pe Magheru, spre Piața Romană și apoi spre Piața Victoriei, am văzut destul de mulți oameni care s-au alăturat mulțimii și scandau demisia lui Gabriel Oprea, vice-premier și ministru în cabinetul lui Ponta.

Nu știu de ce, dar treaba asta îmi amintește de demisia unui guvern întreg și atunci lumea ieșise în stradă tot așa, cu un alt scop – susținerea lui Raed Arafat. Să fie oare ăsta începutul și sfârșitul epocii celui mai curat guvern de după ’90 încoace? E o întrebare retorică, dar care s-ar putea să aibă un răspuns cât de curând, dacă nu se ia nicio măsură pentru moartea acelui om.

Deși nu am dat mare importanță acestui eveniment nefericit, ceea ce am văzut astăzi în stradă m-a făcut să cred că lumea chiar e scârbită de mizeriile care se întâmplă în țara asta. O țară care după modul în care este condusă acum, nu face decât să semene din ce în ce mai mult cu ea însăși, dar dintr-o epocă pe care o credeam apusă. Iar o întâmplare tragică precum aceasta nu a făcut decât să răsucească cuțitul în rana oamenilor sătui de gogoși umplute cu rahat.

Mai jos puteți vedea niște imagini de la protestul de azi, din București, cel prin care îi este cerută demisia lui Gabriel Oprea:

oprea-demisia-protest-bucuresti-2015 politist-motocicleta-protest-oprea-bucuresti protestari-bucuresti-cer-demisia-lui-oprea protest-de-amploare-bucuresti protest-demisie-oprea-bucuresti protest-demisie-oprea-bucuresti-2 protest-pentru-demisia-lui-gabriel-oprea

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!