Nikon D3100 – un DSLR perfect pentru începători

Au trecut mai bine de două luni de când mi-am cumpărat aparatul foto DSRL Nikon D3100. Chiar dacă la început am optat pentru unul dintre frații lui mai tineri, Nikon D5100, urmărind mai multe review-uri am ajuns la concluzia că D3100 ar fi alegerea perfectă. A fost o alegere bună și nu regret nici o secundă că sunt posesorul acestei camere foto.

Aparat foto DSLR Nikon D5100Încă de când mi-am pus în gând să-mi cumpăr un aparat foto DSLR, mi-am zis că acesta trebuie să fie neapărat un aparat foto entry-level și să aibă un raport calitate/preț de bun simț. Având în vedere că fotografia reprezintă decât o pasiunea pentru mine și pentru că încă sunt la început, m-am convins convins ușor că nu am nevoie de mai mult decât ceea ce poate oferi Nikon D3100. Raportul calitate/preț al acestui aparat foto mulțumește mai mult ca sigur orice persoană care își dorește un DSLR entry level.

Ar fi absurd să spun că Nikon D3100 este cel mai bun aparat foto DSLR, dar în schimb pot să vă garantez că dacă este primul vostru DSLR atunci cu siguranță o fiți mai mult decât mulțimiți de el. Trecerea de la o cameră foto compactă sau de la un telefon, la DSLR, cu acest aparat o să vi se pară o joacă de copii. Chiar dacă nu aveți experiență cu fotografia profesională, el vă ajută să înțelegeți mai ușor tainele ei. Funcția de ghidare cu care vine acest aparat, va fi cu siguranță cel mai bun prieten al vostru, cel puțin la prima mie de fotografii…

Până acum am decât cuvinte de lauda la adresa acestui aparat foto. Sincer, nu credeam că o să mă înțeleg așa de bine cu el,  sunt o persoană greu de mulțumit atunci când vine vorba de hardware și software. Drept urmare îl recomand cu încredere și altora care doresc să își cumpere un DSLR, dar care nu vor să investească o avere. Dacă vreți să vedeți fotografii realizate cu acest aparat, categoria fotografie vă stă la dispoziție.

În ceea ce privește prețul acestui aparat, eu mi l-am cumpărat din Spania. Pe atunci, în România, D3100 încă era la un preț destul de mare, dar acum  scăzut prețul atât de mult încât mai bine îți iei acest DSLR decât un aparat foto bridge. Nah, dar să nu uităm totuși că un DSLR este net superior oricărui bridge.

Așadar, aparatul foto DSLR Nikon D3100 poate fi o opțiune pentru aceea dintre voi care vă doriți un aparat foto entry-level. Indiferent de alegerea pe care o veți face atunci când o să vă achiziționați un aparat foto DSLR, nu uitați că fotografie o faceți voi și aparatul.

7 Comentarii - “Nikon D3100 – un DSLR perfect pentru începători”

 1. Diana G.

  Butoanele de control dedicate sunt şi ele importante pentru că ne ajută să alegem rapid anumite funcţii ale aparatului (ex: ajustarea valorii ISO, alegerea modurilor de fotografiere etc.).

  Răspunde
  • Stefan

   Ar fi cam absurd sa-ti cumperi DSLR pentru filmat, avand in vedere ca le poti numara pe degete pe alea care au autofocus la filmat. Nu vad rostul acestui chin, cand ai putea sa-ti cumperi o camera de filmat la 200 de euro. Legat de incalzirea senzorului, pana in momentul de fata nu am avut aceasta problema. Pe net circula multe legende, dar pana una alta pentru inepatori eu zic ca e un aparat perfect.

 2. Yamasha

  sigur are limitarea asta, d3100 are 10 minute, d3200 are 20 de minute, eu am pe al 2 lea si l-am testat.
  calitatea e alta cu un dslr fata de o camera de 200 de euro…trendul este sa se foloseasca dslr pentru filmat, videoclipuri, filme…etc.

  Răspunde
 3. Alexandru Budici

  Imi place cum arata, nu sunt eu cu aparatele foto dar deja la o vreme solicit foarte mult telefonul cu poze. Pretul este foarte bun din punct de vedere a calitatii, pacat ca nu filmeaza mai mult dar oricum se poate filma mai multe parti si combina/taia.

  Răspunde

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!