Munca și standardele ei

Ce este în stare să facă omul pentru bani?! Unii ar face orice, alții nu ar face nimic… mai bine ar sta și s-ar plânge că li greu și că în buzunar nu au un leu.:) Cunosc foarte mulți oameni care ar prefera să moară de foame decât să facă o muncă de nivelul ăla de mai jos dar să ducă totuși o viață mai decentă. Când zic muncă de nivelul ăla de jos, nu mă refer la prostituție sau alte tâmpenii de genul asta…

Dacă ne uităm puțin în lumea mondenă din România o să vedem că oamenii care o alcătuiesc indiferent de gândirea și autuurile lor muncesc pentru a face un ban și nu dau înapoi de la nimic. Din lumea mondenă să excludem totuși pițipoancele și parașutele alea care se pozează pentru Cancan și Libertatea.

Hai să luam un exemplu concret, Cheloo de la Paraziții va fi în juriu la X-Factor, da, Cheloo, acel tip arogant care face panaramă de toți cântăreții din România. Din toamnă, cred, Cheloo va fi coleg cu Dan Bitman și cu Delia Matache. Cei care l-au ascultat de-a lungul anilor pe Cheloo și colegii lui de trupă ar zice că ăsta s-a tâmpit. Poate că nu s-a tâmpit dar dorința de o viță mai bună uite că l-a făcut să muncească și ceva care nu este conform cu standardele lui din muzica pe care o cântă.

Un alt exemplu care îmi vine acum în minte este Cătălin Bordea, cel mai cunoscut actor de Stand-up comedy din România, care din toamna aceasta va fi coleg cu Capatos în emisiunea un Show păcătos la Antena 1. Dacă l-ați urmărit măcar odată pe Bordea v-ați dat automat seama că jobul lui din emisiunea aia de doi lei este mult sub nivelul său. Dar uite că pentru bani nici el și nici alții nu se dau înapoi.

Am dat mai sus două exemple simple de oameni deștepți și cu potențial dar care nu se feresc să muncească și altceva care nu este conform standardelor lor. Oare de ce nu ar putea munci la fel toți români și să avem și noi o țară cu un nivel de trai un pic mai ridicat? Majoritatea se plâng că au un job prost plătit, de exemplu profesorii, dar dacă-i întrebă cineva dacă au încercat să profeseze și altceva îți vor răspunde categoric NU. Că doar ce mama ei e treabă… un profesor de informatică nu ar putea să muncească ca programator entry level spre exemplu? Și lista poate continua la infinit, eu doar am început-o.  Până la urmă cine e de vină de situația economică din scumpa noastră țară, sistemul sau mentalitatea unora?! Răspunsul la această întrebare și-l poate oferi fiecare.

Sursa foto: www.belairmodels.be

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!