Monitorul LED IPS – HP Pavilion 22xi

IPS sau In-Plane Switching este o tehnologie folosită la fabricarea display-urilor de către majoritatea producătorilor de telefoane și tablete pentru simplu fapt ca are niște unghiuri de vizibilitate foarte bune dar și o naturalețe aparte a culorilor. Mai nou, tehnologia IPS a început să fie implementată după televizoare și la monitoarele pentru calculator. Chiar dacă probabil vă așteptați ca monitoarele care folosesc tehnologia IPS să fie foarte scumpe, nu este deloc așa, au chiar prețuri de bun simț în comparație cu experiența pe care o trăiești în fața unui astfel de monitor.

Monitor LED IPS - HP Pavilion 22xiPrima dată am văzut monitoare și televizoare IPS la Helsinki și am fost foarte plăcut impresionat de calitatea imaginii pe care ți-o poate oferi un display IPS, după cum spuneam mai sus, culorile sunt de o naturalețe aparte. E o adevărată plăcere să vezi filme full HD pe un televizor/monitor care are un ecran bazat pe IPS, indiferent de unghiul din care te-ai uita la ecran vezi imaginile la aceeași calitate fără a fi câtuși de puțin distorsionate sau denaturate.

Pentru cei care doresc să își cumpere un monitor LED IPS bun, eu le-aș recomanda un produs de la HP, este vorba de monitorul HP Pavilion 22xi. Acest monitor este unul de tip LED cu o diagonală de 21.5 inch, un timp de răspuns de doar 7ms și un unghi de vizibilitate de 178° (exact ce vă spuneam mai sus – vizibilitate din aproape din orice unghi, 178 din 180, frumos, nu?:)). Trebuie să mai știți despre acest monitor că este unul wide (evident) și rulează imagini la o rezoluție de 1280 cu 1080, adică afișează imaginea full HD.

Conectvitatea acestui monitor este foarte bună, monitorul vine dotat cu 1 port HDMI, 1 port DVI și un port VGA. Mai trebuie să știți despre monitorul HP Pavilion 22xi că are o masă (greșit! greutate) de doar 3 kilograme și următoarele dimensiuni: 499 x 385 x 171 cm (W x H x D). La fel ca și alte monitoare de nivelul lui, nici acesta nu consumă foarte mult având în vedere că are o putere de doar 28W.

Am avut ocazia să testez fratele lui mai mare cu 1inch și pot să vă spun că trăiești o experiență unică în fața unui astfel de monitor. Totul pare atât de viu și de colorat… Un astfel de monitor este perfect nu doar pentru vizionarea filmelor în format full HD dar și pentru jocuri. Nu cred că există vreun gamer care să nu dorească să se joace în fața unui monitor cu claritate și o fidelitate de radare a imaginilor la un nivel ridicat.

Neapărat să mai rețineți un aspect pe care era să-l omit și anume că acest monitor are și anti glare, mai pe scurt nu reflectă lumina. Ecranul laptopului meu are această caracterstică și pot să vă spun că este un lucru minunat. Fie că îl folosesc pe bancă în parc, fie că îl folosesc în sufragerie, imaginea redată este la fel de clară. Nu trebuie să te chiorăști pentru vedea ce este afișat pe display, în funcție de lumina din jurul tău, așa cum ai face în cazul unui display glossy.

Categoric acest monitor va fi următorul lucru pe care mi-l voi cumpăra. Pe lângă faptul că este unul foarte performant și la un preț destul de mic, aproximativ 800 de lei, apreciez foarte mult că este ușor de transportat, iar cum eu sunt plecat cu lunile în anumite locuri, cu siguranță că va fi prietenul meu cel mai bun.

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!