Mișcare pentru sănătate

Diverse 2 Comentarii

Pentru cei care nu știu, astăzi – 29 ianuarie 2017, se iese din nou în stradă, atât în București cât și în restul tării. Cei care vor lua parte la eveniment în București vor avea parte de un tur gratuit al orașului la obiective turistice precum: sediul Guvernului, sediul Ministerului Justiției și al CNA. Din câte am înțeles, va fi din nou o mișcare pentru sănătate, o sănătate pe care i-o dorim cu toții acestui putred sistem de conducere care dăinuie de aproape 27 de ani în România.

De când a început să iasă lumea în stradă am auzit tot felul de motive cretin pentru care s-ar face acest lucru. Ba că tinerii frumoși și liberi ies pentru că Guvernul a îndrăznit să mărească niște pensii, ba că Soros, acest personaj de care auzit toată lumea, dar nimeni nu-l cunoaște, el a decis să mai arunce niște bani pentru niște proteste. Și mă opresc aici cu motivele imbecile invocate de mințile luminate ale presei propagandistice sau ale reprezentanților partidului condus de către Robin Hood de Teleorman.

Și, totuși, de ce iese lumea-n stradă?

Pentru că e bine, domn’le! Pentru că e bine! De asta iese lumea în stradă.  Nu pentru că s-a săturat de toate mizeriile care se întâmplă la vârful sistemului de conducere. Oamenii care nu au ce face Duminica și care s-au săturat de prea mult bine, s-au decis ei că ar fi bine să iasă la plimbări duminicale pe la instituțiile statului. Nu iese nimeni pentru a lupta împotriva corupției ci pentru a-și face nevoile pe votul celor care ne reprezintă de fiecare dată cu mândrie atunci când vine vorba de a-și vota viitorii conducători.

Da, se poate fabula destul de mult când vine vorba despre adevăratul motiv pentru care lumea iese în stradă și își exprimă opinia despre cei doi elefanți pe care-i vedem cu toții, mai puțin cei spălați pe creieraș. Prin cei doi elefanți a se înțelege cele două ordonanțe de urgență care au avut întâietate pentru noul guvern. Iar ca să știi dacă ești spălat pe creier sau nu, este suficient să arunci un ochi peste imaginea următoare (creată e un tânăr frumos și liber pe Reddit) și să-ți regăsești sursele de unde îți iei porția zilnică de știri..

Revenind la realitate, din punctul meu de vedere, se iese în stradă pentru că în acest moment, în România se întâmplă niște chestii mult prea flagrante. Se întâmplă niște lucruri care calcă și pe ultima fărâmă de bun-simț pe care un politician, fie el și ales de câteva milioane de români, ar trebui să o aibă.

Fiecare actor de pe scena politică actuală vorbește cu atâta ardoare despre bunăstarea românilor și cum își face el un țel din asta, dar omite un singur lucru – ruperea de realitate. Este vorba doar de bunăstarea lui și acelor apropiați lui, iar această bunăstare este câștigată fie prin foloase materiale necuvenite, fie prin libertate nemeritată – așa cum se întâmplă în aceste momente. Acești oameni uită că dacă au prostit mai multe milioane de români ca să le acorde un vot, ca să fie în legitimitate, acest lucru nu le permite să calce în picioare tot ce prind (inclusiv principii de bază ale democrației sau ale drepturilor omului).

Fără să o mai lungesc, cei care ies în stradă o fac pentru că pot vedea imaginea de ansamblu a acestei mascarade politice și înțeleg că nu e benefică țării, o fac pentru că ei nu se vând pe promisiuni deșarte și nu în ultimul rând, pentru că le pasă de viitorul acestei țări măcinate de corupție. Oamenii ăștia văd priorități în: educație, sănătate, infrastructură și nu eliberarea pușcăriașilor pe care unii s-au chinui zeci de ani să-i aducă în fața justiției.

Sper să văd ziua aia în care fiecare român va pricepe care are anumite drepturi și obligații iar cei care sunt la conducerea tării sunt în slujba cetățeanului, nu invers.

2 Comentarii - “Mișcare pentru sănătate”

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!