Licentiat in fizica informatica

Gata, pot spune, am terminat si facultatea, ieri mi-ar obtinut licenta in fizica informatica. De acuma pana la toamna cand incep inscrierile la masterat voi fi liber ca pasarea cerului.
Ultima saptamana pentru mine a fost una in care am dormit maxim 12 ore in total, am lucrat zi si noapte sa imi termin lucrarea de licenta. Dar acuma merit in sfarsit cateva zile de odihna.

21 Comentarii - “Licentiat in fizica informatica”

  1. Cristi

    Salut sti cumva daca termini fizica informatica, poti preda fizica, informatica, matematica? Masterul il poti face si in informatica ? Thx.

    Răspunde
    • Stefan

      Salut, daca termini fizica informatica, poti preda fizica si informatica, matematica din pacate nu. La masterat poti merge unde iti pofteste inima(pe partea de real cel putin), inclusiv la informatica.

    • Cristi

      ms mult am de ales intre Fizica informatica si o Inginerie… Fizica tehnologica…

  2. Cristi

    dar poti face si matematica la master ? in asa fel incat sa poti preda matematica ? … vreau sa vad ce optiuni am ca vreau sa am multe usi deschise

    Răspunde
    • Stefan

      Da la master poti face ce vrei, dupa cum ziceam mai sus poti alege orice masterat de pe partea de real. Dupa ce termini licenta poti preda doar la scoala generala, daca vrei sa predai mai departe, adica la liceu, vezi ca sunt masterate didactice.

    • Cristi

      Am un plan dar imi e ca ma impusc singur in picior. Sa fac Fizica Informatica primi 3 ani, si dupa sa continuu in al 4-lea an de Fizica Tehnologica, in felul asta am porti deschise si la real, si la inginerii… ca nu pot sa zic acum ce voi vrea sa fac peste 3-4 ani. Si la master dupa sa am optiuni la masterele de la fizica, informatica, inginerii, matematica… ca la cum sunt vremurile trebuie sa te reprofilezi, ca poate ce merge acum numai merge peste 3-4 ani.

    • Cristi

      in termen de locuri de munca. Ca bani nu sunt sa faci cercetarile care le vrei.

    • Stefan

      La fizica tehnologica vei face despre tehnologii de creare a materialelor etc. chestii oarecum moarte pe piata de munca de multi ani, alege fizica – informatica si dupa fa un master de informatica, cel putin asta e sfatul meu. Cu informatica ai multe sanse, odata ca o poti preda la scoala, apoi poti sa lucrezi in domeniul IT pe niste bani faini. Cu matematica si fizica tehnologica optiunile o sa iti fie putin mai restranse.

    • Cristi

      total deacord, asta cu fizica tehnologica era mai mult ca sa imi deschida optiunea de a face inginerie electrica, mecanica, mecatronica, aerospatiala… la master, nu prea imi place ce se preda in anul 4 la fizica tehnologica

    • Stefan

      Sa nu te gandesti ca vei facea atatea chestii interesante la fizica tehnologica:) In primul an programa e comuna pentru toate specializarile, apoi in anii urmatori o sa mai aveti si cursuri comune, dar cele de specialitate nu vor prea multe si foarte variate.

    • Cristi

      stiu ca am analizat toate planurile de invatamant de la fizica stiu ca pana in anul 3 sem2 toate sunt 90% lafel

    • Cristi

      Avand in vedere ca 80% din timpul meu liber(ne incluzand cand dorm) il petrec in fata calculatorului documentandu-ma despre tot felul de chestii, vreau sa lucrez la un proiect web, de elearning, o academie, ceva foarte interactiv gen cursera.org, khanacademy, sa fie free pentru oameni… ca nu de putine ori, nu intelegi nimic de la profesor, ori nu te poti duce la cursuri ca muncesti… si cu feedback bun dezvoltat intr-o scoala/universitate…

    • Stefan

      Spor la treaba, iti va trebuie multa rabdare si intelegere din partea profesorilor, adica sa isi ofere cursurile sa le publici:) Multi o sa fie foarte reticienti cand vine vorba de asa ceva.

    • Cristi

      ce e interesant la coursera.org e ca sunt cursuri de la universitati mari gen Stanford, Caltech, Princeton. Si daca termini cursul primesti o certificare. Si cred ca ar cantari destul de greu pe un CV.

    • Cristi

      Din contra ar trebui sa sara la oportunitate, fiindca isi fac reclama, isi fac un nume, daca o duce bine siteul, o sa devina mai cunoscuti si in final ar duce la oportunitati de joburi mai bine platite.

  3. Suv

    Dintre cele 5(fizica, fizica-informatica, biofizica, fizica medicala, fizica tehnologica) care este cea mai usoara si cea mai grea specializare? Cum e la fizica comparativ cu matematica?

    Răspunde
    • Stefan

      Cred ca cea mai usoara e biofizica, iar cea mai grea fizica pura. Comparativ cu matematica e mai greu, as spune eu, pentru ca si aici vei face foarte multa matematica si de un nivel destul de avansat. Orice proces fizic pe care il vei studia, el va fi transpuns matematic.

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!