LG G3 – update la Android 6.0

Telefoane 1 Comentariu

În perioada imediat următoare, cele mai bune flagship-uri de la LG, modelele LG G3 și LG G4, vor primi update la ultima versiune de Android 6.0 Marshmallow. Spre deosebire de alte upgrade-uri la Android, de această dată, cei de la LG au optat pentru un update over the air. Mai pe scurt, tot ceea ce trebuie să faci pentru a obține ultima versiune de Android este să mergi în setările telefonului, ”Update Center”,  ”Software Update”, iar mai apoi alegi ”Check now for update”. Se verifică update-urile disponibile în acel moment, iar dacă este vreunul nu îți mai rămâne decât să-l confirmi și să ai puțină răbdare să se facă instalarea propriu-zisă.

Se merită update-ul la Android 6?

Încă de când am auzit că telefonul meu, LG G3, va primi update la Android 6, am zis clar că nu-l voi face. M-am ”distrat” mult prea mult cu update-urile pe care le-am făcut pe vechiul telefon, LG L7. Mi-a ajuns! Pe de altă parte, G3-ul merge atât de bine încât ar trebui să fiu puțin lovit la cap ca să mă ating de softul lui. De când l-am cumpărat i-am făcut un singur update, era un hotfix pentru baterie, iar de atunci stă cu update-urile oprite. El merge brici, iar eu nu am dureri de cap.

Sunt convins că vor fi multe persoane care nu vor fi de aceeași părere cu mine, dar fiecare are dreptul la opinia sa. Judecând strict după facilitățile pe care le oferă Android M, e de vis. Chiar vine cu câteva chestii faine și utile, dar cu un preț, unul care s-ar putea simți la capitolul performanță.

Noile facilități sunt multe, dar faptul că aș putea pierde pe partea de performanță, acest lucru este principalul motiv pentru care nu voi face prea curând upgrade la Android 6. Prefer să nu pot edita permisiunile pe care le dau unei aplicații, dar, în schimb, telefonul să se miște exemplar. Apropo, editarea permisiunilor fiind una dintre facilitățile pe care le oferă Android 6.

Principalele facilitățile pe care le oferă Android M

Deși ultima versiune de Android vine cu listă mai largă de facilități, pentru mine importante sunt după cum urmează:

  • Permisiunile aplicațiilor – începând cu această versiune de Android vom putea selecta ce permisiuni oferim fiecărei aplicații în parte. Trebuie să recunosc că e o schimbare lăudabilă.
  • Google Now poate fi activat ”on tap”, indiferent de aplicația în care te-ai afla. Adică nu mai trebuie să mergi l ecranul unde ai search-ul Google și să-l activezi vocal sau on tap. S-au făcut niște îmbunătățiri considerabile ale acestui serviciu.
  • Creșterea performanțelor bateriei – Androidul va detecta automat când telefonul nu mai este folosit și va trece telefonul într-o stare de sleep. În ceea ce privește aplicațiile, ele vor fi constrânse să consume cât mai puține resurse, drept urmare mai puțină baterie.

Mai multe informații despre noutățile cu care vine Android M puteți găsi pe site-ul oficial. Revenind la subiect, rămâne la latitudinea voastră dacă îl veți face sau nu. Sfatul meu este să nu vă grăbiți, singura problemă pe care o văd eu este legată de performanță. De cele mai multe ori, după un update major (upgrade), la un timp după, performanțele telefonului scad drastic.

 

Later edit: T-am făcut update la Android 6 și sunt foarte fericit. Telefonul merge foarte bine, bateria ține aproape ca în prima zi, deși înainte de update începuse să dea semene slăbire. Vă recomand, dacă aveți un LG G3, să-i faceți update la Android 6.

Un Comentariu - “LG G3 – update la Android 6.0”

  1. madalin

    Eu am o problema cu telefon am instalat o aplicatie marsmalow 6.0 si acum nu mai iesi din ea si se aprinde dar doar pana la emblema lg si atat nu se mai aprinde ce pot face am intrat in team vin si nu pot face nimik help

    Răspunde

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!