După mai bine de doi ani în care am fost posesor de LG L7, începând de ieri am păstrat brandul, doar că am schimbat modelul. Mi-am cumpărat unul dintre cele mai bune smartphone-uri care există pe piață la ora actuală sau telefonul anului 2014 – smartphone-ul LG G3.
Trebuie să recunosc că de această dată am avut o alegere simplă de făcut, LG G3, pentru mine, a fost un fel de dragoste la prima vedere. Îmi place foarte mult atât ca design, cât și ca specificații tehnice, preț și funcționalități. Iar fapul că este un smartphone high-end și are un preț mai mult decât decent, m-a motivat și mai tare să-l cumpăr. Nu de alta, dar acest telefon a fost principalul meu reper de comparație atunci când pe piață a apărut iPhone 6.
Pe piață, telefonul este disponibil în mai multe variante, cu diagonală a display-ului care variază între 5 și 5.5 inch, cu o memorie RAM care variază între 1 și 3GB de RAM și un spațiu de stocare care poate varia între 8 și 32GB, iar nu în ultimul rând, poate fi single sau dual-sim.
LG G3 – Specificații
Eu mi-am dorit foarte una dintre variantele cu 3GB de RAM, dar fiindcă nu l-am găsit la nimeni pe stoc, decât pe culori care nu mi-au plăcut, am decis până la urmă să merg pe varianta de 2GB de RAM și 16GB memorie internă. Restul specificațiilor fiind aceleași ca și în cazul variantei de 3GB de RAM, iar acestea sunt:
- Procesor: Qualcomm® Snapdragon™ 801 Quad-Core Processor up to 2.5 GHz
- Display: 5.5″ Quad HD (2560 X 1440) IPS
- RAM: 2GB
- Memorie internă de stocare: 16GB
- Baterie: 3,000mAh (cu încărcare wireless)
- Cameră principală: 13MP Optical Image Stabilization+ with Laser Auto Focus Dual Flash
- Cameră secundară: 2.1MP
- Difuzor: 1W Speaker with Boost Amp
- Sistem de operare: Android 4.4.2 KitKat
Impresii despre LG G3
După primele 48 de ore de utilizare nu pot să mă declar decât mulțumit, totul este conform cu specificațiile și mi-a depășit orice așteptare. Se mișcă extrem de repede, nu doar în comparație cu vechiul telefon, ci și cu altele de nivelul său. Și am făcut câteva comparații. Timpii de răspuns sunt net superiori. Pe de altă parte, ecranul și modul în care este redată imaginea face toți banii, este o experiență fenomenală. Plus că filmează și face fotografii de o calitate net superioară multor camere foto. Mai jos aveți o mostră:
La capitolul performanțe nu am nimic să-i reproșez, singurul lucru pe care i l-aș putea reproșa încă de pe acum e bateria, care se pare că mai mult de 12 ore nu poate duce. Adevărul este că l-am utilizat într-un mod destul de agresiv: multe poze și filmari 4k, testarea unor jocuri cu consum ridicat de resurse, plus mult trafic de date, atât pe 4G, cât și prin wi-fi.
Poate, pentru unii, faptul că acest telefon vine cu un ecran de 5.5 inch pare puțin cam neconfortabil. Sincer vă spun că nu este deloc așa. Modul în care telefonul este construit îl face să fie foarte ușor de ținut în palmă și este ușor de folosit chiar și pentru utilizarea one hand.
La capitolul funcționalități, un lucru mi-a plăcut încă din clipă în care am aflat de existența lui și anume – knock code-ul. Este noul mod de autentificare patentat de LG. Pe lângă că este mult mai ușor de folosit față de oricare dintre metodele clasice, acesta este și mult mai sigur, dar, în același timp, te scutește și de apăsarea unui buton pentru activarea ecranului. Când ecranul este închis nu trebuie decât să îți bați codul și dacă codul introdus este valid atunci automat se activează și te consideră autentificat.
Cam atât pentru moment, o să revin cu mai multe precizări după o perioadă rezonabilă de timp. Să am timp să-l testez așa cum trebuie. Până una alta nu pot decât să zic că-mi place la nebunie și sper să nu mă dezamăgească prea curând. Promit să-i nu-i fac prea curând upgrade la Android. Mi-am învățat lecția cu vechiul telefon.
Ciprian Lospa
Am citit tot dar n-am gasit pretul. Cat a costat „bijuteria”?
Stefan
Putin peste 1700.
ice4you
Este unul dintre cele mai bune smartphone’uri facute vreodata si nu o spun eu ci cei care stiu mai bine asta. Ma bucur sa vad ca ti l’ai facut cadou in urma muncii grele pe care ai depus’o! Ai doar grija …. sa nu te inrobeasca si mai tare! 😉
Sa ai parte si sa il folosesti sanantos!
Stefan
Adevarul e ca ma cam saturasem de toanele L7-ului. Plus ca 2 ani si jumatate cred ca i-au fost suficienti. 🙂
Ti-am zis eu ca rup blestemul si asta am si facut. Alta e viata cand ai parte de odihna in week-end…
Multumesc frumos!
Marius
Și poze la lumină mai slabă?! 😀
Stefan
La lumina mai slaba e discutabila treaba. Majoritatea sunt destul de proaste, la fel ca si in cazul oricarei camere, insa am observat ca daca folosesc magic focus, close-up-urile ies superbe si la lumina super proasta.
ice4you
Eu deocamdata sunt inca foarte multumit de L7 II-ul meu dupa un an jumate si cu siguranta ca daca nu o sa crape o sa prinda la mine inca cel putin atat de acum inainte. 😀 Decizia de a nu face upgrade prea curand/inspre deloc la Android este una dintre cele mai intelepte decizii pe care le puteai lua si din experientele amandouara cred ca stim asta cel mai bine. 😀 Trage de KitKat’ul ala cat poti de mult, oricum LoliPop nu a adus aproape nimic nou in afara de niste efecte vizuale de care te poti lipsi. 😀
P.S. knock code-ul a venit si pe L7 II, dar nu l’am prea folosit datorita consumului destul de mare al bateriei. Prefer sa apas un prapadit de buton pentru cateva ore de baterie in plus. 😀 In rest ca autonomia telefonului tau este ok … desi ai mai putea scoate ceva daca nu ai tine WiFi on, location si alte minuni care consuma de multe ori inutil.
Stefan
Să îl stăpânești sănătos mulți ani de acum înainte. Și eu am fost mulțumit de al meu, cel puțin o perioadă, dar tot frecându-i Androidul se vedea cu ochiul liber cum în ultima perioada dădea semne de oboseală. Mergând aproape 2 ore cu metroul în fiecare zi, cu telefonul ”obosit” chiar mă apucau dracii. Ăsta a fost principalul motiv pentru care am renunțat la el, altfel sunt sigur că mai mergea o bună bucată de vreme. 😀
Mulțam pentru pontul cu knock code-ul, tocmai ce am renunțat și eu la el, chiar sunt curios dacă e vreo diferență semnificativă. Teoretic așa ar trebui, practic rămâne de văzut. 😀 Cât stă în stand-by, în 5 ore a consumat 2%, ceea ce e super ok, se duce multa baterie în momentul în care abuzez de puterea sa de calcul, dar e normal acest lucru. 😀
ice4you
Mie in metrou imi place sa studiez oamenii … chiar ai ce sa vezi … urasc sa stau cu ochii in telefon cum ii vad pe cea mai mare majoritate a „conectatilor”, deci din punctul asta de vedere ma prindea batranetea cu el. 😀 In rest … cum am mai discutat, de la o editie la alta de update’uri pentru aplicatii, se vede din ce in ce mai clar ca au avut grija sa nu le mai optimizeze deloc bazandu’se pe hardware’ul existent si in felul asta fortandu’te sa bagi mana in buzunar cum a fost si cazul tau. 😀 La mine e mai greu sa se intample asta pentru ca in 90% din timp il utilizez ca telefon iar acolo se descurca. 😀
Eu dupa ce am scos KC’ul ala, plus cateva alte tampenii mai mult sau mai putin folositoare (face detection de exemplu) am obtinut un spor vizibil de baterie. Oricum … trebuie luat in considerare si dimensiunea extrem de generoasa a ecranului … (mult prea generoasa pentru gustul meu 😀 ) normal ca iti consuma in draci cand aprinzi ditamai televizorul. 😀