Lenovo a dublat vânzările de telefoane Motorola

News / Tech / Telefoane 3 Comentarii

După cum bine știți, anul trecut Lenevo a cumpărat Motorola Mobility de la Google și conform cifrelor a fost o tranzacție câștigătoare pentru chinezi. Lenovo a devenit al treilea mare producător de telefoane mobile din lume, după Samsung și Apple, iar în anul care a trecut a reușit să dubleze vânzările de telefoane Motorola.

Până acum Lenovo ne-a obișnuit cu o gamă variată de laptopuri de calitate, dar se pare că și ceea ce face pe piața de telefoane mobile nu este de neglijat. Faptul că Lenovo a trecut pe locul trei în topul producătorilor de telefoane mobile a fost artificial, dar faptul că au reușit să duble vânzările de telefoane Motorola e o treabă. Să nu uităm că pentru aceeași afacere și aceleași patente, Google a plătit de 4 ori mai mult și nu au reușit să facă nimic concret.

Băieți deștepți, chinezii ăștia de la Lenovo. Chiar dacă nu foarte mulți sunt cei care nu-i agreează, mie tot timpul mi-au plăcut. Pe linia de laptop-uri profesionale nu cred că le poate face cineva față la ora actuală. Iar dacă reușesc același lucru și pe piața de telefonie mobilă, nu pot decât să-i respect și mai mult. Chiar ziceam după Internet&Mobile World 2014 că următorul meu telefon s-ar putea să fie produs de Lenovo, fără a știi pe atunci că au reînviat Motorola.

3 Comentarii - “Lenovo a dublat vânzările de telefoane Motorola”

 1. ice4you

  Atentie … Google nu a vandut catre Lenovo decat o foarte mica parte din patente
  … restul (si cele mai scumpe dealtfel) au ales sa le negocieze cu Samsung … despre rezultatul acestor negocieri nu se stiu foarte multe. Pentru acele patente a platit practic Google de 3x mai mult la cumpararea Motorola! 😉

  In rest … Lenovo a mers din succes in succes si nu cred ca se va opri aici! 😉

  Răspunde
  • Stefan

   Bună atenționare… cică doar vreo 2000 de patente ar fi fost la pachet cu Motorola Mobility. Nu am dat atenție acestor detalii. Oricum, și așa zic că a fost o afacere bună. Iar Lenovo s-a ținut de treabă, vezi Lenovo Vibe X2, dovada că și cu puțin poate face mult.

 2. Cezar

  Un singur telefon mobil de la motorola am avut pana acum. Poate imi voi achizitiona unul in viitorul apropiat daca vor mai creste mult vanzarile. :))

  Răspunde

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!