La mulți ani, române!

Viaţă 2 Comentarii

La mulți ani, române! E ziua ta, e ziua în care ți-ai căpătat acest nume, de care ar trebui să fii mândru în fiecare zi, nu doar în campaniile electorale sau de Ziua Națională a României. Dacă te uiți pe geam, în această dimineață, probabil că și la tine e ninsoare și un frig de crapă pietrele și nici nu-ți vine să ieși din casă. Îți spun doar atât, în 1918 pe vremea asta gerul era mult mai aspru și zăpada era mult mai mare, iar acestea nu i-au împiedicat pe adevărații români să meargă până la Alba Iulia și să ne ofere nou o țară mare, cu bune și cu rele.

Hai să fim mândri și astăzi, nu doar în momentele oportune pentru alții. Știu că la noi patriotismul apare și dispare. Știu că ne apucă rar și ne ține foarte puțin, dar hai să descoperim acele aspecte care ar trebui să ne facă mândrii că trăim pe tărâm Carpato-Danubiano-Pontic, iar Pontic nu vine de la Ponta, așa cum mulți ar crede.

Cei care treceți mai des pe aici știți că am mai zis că nu-i țara de că**t, ci oamenii de pe teritoriul ei (credit Paraziții). Da, îmi asum, însă astăzi vreau să cred altceva. Vreau să simt că trăiesc într-o țară în care omenia e la loc de cinste, iar hoția și minciuna nu-și au locul. Dacă te crezi român, atunci arată că poți fi mai bun, arată că-ți pasă, atât de tine, cât și de alții.

La mulți ani, române! Fii mândru și astăzi, acum când e cu folos, că-n rest e degeaba. În continuare vă las cu unul dintre cele mai frumoase cântece patriotice românești, interpretat de o ardeleancă pe care eu o apreciez mult. Ascultați o melodie de muzică populara care spune destul de multe despre noi, românii.

Mariana Anaghel – Frati români din lumea-ntreagă

2 Comentarii - “La mulți ani, române!”

  1. ice4you

    La Multi Ani Stefan, La Multi Ani Maya! 😉

    La multi ani romanilor oriunde ati fi in spirit si simtiri … dincolo de etnie, dincolo de regiune, chiar dincolo de tara! 😉

    Răspunde

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!