Internet & Mobile World 2014 – București

Evenimente / IT / Web 4 Comentarii

Internet & Mobile World 2014 este un eveniment care are loc la Romexpo, în București, în perioada 8-9 Octombrie 2014. Vorbim de cea mai mare expoconferință business to business din România, iar ea aduce în același loc ultimele gadget-uri și soluții digitale menite să schimbe lumea. Spre norocul meu am participat și eu la acest eveniment, iar asta se datorează celor de la Softlead.ro. Pe această cale vreau să le mulțumesc încă o dată pentru invitația oferită.

Cum a fost la Internet & Mobile World 2014

Internet & Mobile World 2014

Internet & Mobile World 2014

La eveniment m-am dus singur și mi-am propus să nu stau foarte mult. Vroiam să asist la o prezentare anume, să văd niște gadget-uri și să plec. Însă, întâmplarea a făcut să mă întâlnesc cu o un om pe care îl cunoșteam din prisma unui alt eveniment, iar omul ăsta e genul de persoană care știe pe toată lumea, în sensul bun al cuvântului. Și uite așa în mai puțin de-o oră ne-am strâns o gașcă de vreo 7 oameni, care au făcut networking, nu glumă. După ce ne-am cunoscut și am aflat interesele fiecăruia, am plecat să vedem gadget-uri, soluții digitale și mobile. Plimbându-ne de la un stand la altul am mai cunoscut și alți oameni care s-au alăturat grupului, ajungând la un moment dat să fim vreo 10 omeni. Chiar glumeam între noi că am putea s-o punem de un startup, eram vreo câțiva programatori, erau niște fete care făceau marketing, o tipă care făcea Business intelligence, o doctorandă în economie, un agent imobiliar (omul care ne-a unit), un software tester și sper că nu am uitat pe careva. 🙂

Pentru mine, Internet & Mobile World 2014 a fost cel mai tare eveniment la care am participat vreodată. Vă rog să mă credeți că am participat la multe evenimente, mai mici sau mai mari. Aici mi-a plăcut foarte mult că am întâlnit oameni deschiși, oameni care nu s-au sfiit nicio secundă să ofere un sfat sau să fie deschiși pentru o colaborare. Ca să nu mai zic că eram la standul Firefox, vorbeam cu băieții despre Firefox OS și fără să realizez, lângă mine se afla Chris Heilmann. El este principal developer evangelist la Mozilla și este un om tare fain. Deși era pe fugă, s-a oprit și a schimbat câteva vorbe cu noi, cei care eram la standul lor.

Câteva noutăți de la Internet & Mobile World 2014

  • Cu această ocazia am primit încă o dată confirmarea că laptopurile Samsung nu o să se mai întoarcă vreodată în Europa. Pe piața europeană o să le mai găsim până se termină stocurile din UK, care încă-s destul de pline. Unul dintre reprezentanții Samsung România mi-a explicat că deși calitatea laptopurilor lor era superioară altora de pe piața, din cauza celor ieftine și proaste, ei au fost nevoiți să se retragă.
  • De la cei a de Acer am aflat că în curând o să aducă monitoare 4K și pe piața românească, iar primii care  o să spargă ghiața o să fie cei de la eMag, undeva pe sfârșitul acestei luni. Prețurile nu o să fie deloc piperate, nu dau cifra exactă pentru că nu o mai rețin, însă de Black Friday s-ar putea să aibă o reducere semnificativă de preț.
  • De la Lenovo sunt singur că-mi voi achiziționa următorul telefon.   este o minunăție de telefon la un preț super decent, vreo 1300 de lei. Pe lângă faptul că este un telefon foarte bine realizat și cu un design foarte plăcut, telefonul vine cu niște dotări faine: procesor quad core de 1,3 GHz, 2GB de RAM, cameră principală de 8 megapixeli și frontală de 1.6, iar bateria este de 4000 mAh (ține până la 5 zile), memoria internă este de 16GB, ecranul este un IPS (1280 x 720) cu o diagonală de 5.3 inch.
  • Mozilla va scoate în curând și o tabletă pe care va rula Firefox OS. Sincer vorbind, după ce m-am jucat cu puțin cu el, încă nu m-a convins suficient că aș vrea să am așa ceva pe un device mobil. Deși este este foarte friendly cu developerii, rulează nativ aplicații HTML5 based, pe partea de user experience încă mai sunt multe chestii de șlefuit. Însă faptul că vine cu niște efecte super tari și poate rula și pe telefoane cu o configurație destul de slabă și care pornesc de la un preț de 25$, în India, s-ar putea să aibă priză la public.

Cu ocazia acestui eveniment nu doar că am reușit să-mi măresc portofoliul de relații profesionale, să văd niște chestii faine, dar m-am ales cu câteva noi idei gata de pus în practică și cu o dorință arzătoare de a-mi face cât mai curând propriul business. Dacă o să mai fie și anul viitor, indiferent unde mă voi afla, voi face booking din timp și voi veni special pentru acest eveniment. A fost o experiență care nu o voi uita prea ușor și care m-a impulsionat într-un mod foarte pozitiv.

4 Comentarii - “Internet & Mobile World 2014 – București”

    • Stefan

      Păi de ce nu ai zis ceva? Și eu m-am dus de unul singur, în speranța că mă voi întâlni cu cineva și m-am întâlnit. 🙂 Păcat că nu ai fost, a fost chiar super tare. La anul, dacă o să mai fie, să mergi.

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!