Internet Explorer va fi înlocuit de Spartan

IT / News / Web 8 Comentarii

Ultimele zvonuri din industria IT&C ne anunță că Microsoft ne va aduce un nou browser numit Spartan. Dacă inițial acest nume de cod era pentru Internet Explorer 12, totuși Spartan este un browser scris de la zero și care nu mai are de a face cu carențele browser-ului cu care ne-a obișnuit Microsoft până acum.

Când va apărea pe piață Spartan? 

Aceleași zvonuri spun că există mari șanse ca acesta să fie prezentat publicului odată cu următorul release a Windows 10, adică pe 21 Ianuarie 2015. Totuși, să nu fiți dezamăgiți dacă acest lucru nu se va întâmpla, e o știre venită pe surse.

Ce se va întâmpla cu vechiul Internet Explorer? 

Chiar dacă se va naște o nouă generație de Internet Explorer, vechiul IE nu va dispărea pur și simplu, gândiți-vă doar pe câte calculatoare rulează Windows XP, că să nu mai vorbim de versiunile mai noi de Windows. În Windows 10, acesta va rula în paralel cu Internet Explorer 11, dar pentru acesta din urmă se pare că aceasta va fi ultima sa versiune.

Acum nu mai rămâne decât ca acestă știre venită pe surse să se adeverească. Dacă va fi așa sunt convins că lumea va fi mai bună, nu acum, ci în următorii ani. 🙂

8 Comentarii - “Internet Explorer va fi înlocuit de Spartan”

  1. ice4you

    Hehheeee … acum 2-3 posturi vorbeam noi ca odata cu fortarea treceri la SSL prin faptul ca paginile non-SSL vor fi marcate atat de google cat si de browserele celebre acum (Chromium core & Mozilla) s’ar putea ca lumea sa se reorienteze spre alte motoare de cautare&browsere iar tu puneai interbarea, legitima dealtfel, inspre ce?! Ei bine … s’ar putea ca peste un an, Yahoo search de exemplu sau chiar Bing sa inceapa sa creasca tot mai mult in popularitate alaturi de acest nou browser Microsoft care recunosc ca pentru mine unul, daca s’ar dovedi fiabil si de bun simt, este o veste de la foarte buna in sus, pentru ca in momentul de fata nici Chromium base browsers si nici Mozilla nu ma mai coafeaza deloc. Sunt din ce in ce mai heavy, consuma resurse in bataie de batjocura, au crashuri cand ti lumea mai draga (cel putin Firefox a inceput sa bage in ele de la o editie la alta) plus ca au devenit din ce in ce mai plictisitoare, inovatiile reducandu’se doar la corectarea unor bug’uri in urma colectarii de date care pe mine ma seaca tot mai tare ca idee deoarece nu avem de a face doar cu colectarea de date pentru feedback. Sincer … ii vad capabili pe cei de la MS sa lanseze in sfarsit un browser puternic mai ales ca ultimele editii de IE sunt departe de ce eram obinsuiti sa fie IE, inovatiile fiind pe plus iar consumul de resurse minimal. Faptul ca ii schimba si numele este de bun augur pentru marketing dupa atatia ani cand IE a fost cunoscut ca un browser de care sa te cam feresti. Sunt curios ce o sa le iasa, o sa scriu si eu ceva legat de acest subiect cand imi fac putin timp. 🙂

    Răspunde

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!