Ce s-a întâmplat la Paris nu poate fi trecut cu vederea

De fiecare dată când sunt aduse în discuție diverse măsuri de securitate, fiecare dintre noi suntem reticenți. De ce? e greu de spus, chiar dacă majoritatea dintre noi nu avem nimic de ascuns. Totuși atunci când sunt lansate discuții publice pe teme de securitate spunem clar și răspicat că ne fac mai mult rău de cât bine. Și tare îmi e că greșim, vedeți măcelul din Paris, care avut loc în această săptămână. Nu-i așa că niște măsuri de securitate mai drastice ar fi prins bine? Sigur că da.

Pentru că trăim într-o lume nebună, dar nebună rău de tot, eu zic că nu ar strica dacă niște măsuri de securitate decente ar fi luate, chiar și la noi. Probabil că veți zice că nu-și au rostul, probabil că așa au zis și francezii, dar uite că-și au rostul. Vine o zi când nu doar că ajungem să plângem după ele, ci ajungem să plângem după cei dragi nouă. Ca să nu mai zicem că putem ajunge să fim noi cei după care se plânge.

Paris - Black and White

Paris – Black and White

Francezii au mai avut măcel similar, prin 2012, la Toulouse, din care se pare că nu au învățat nimic iar asta uite unde i-a adus din nou. Cred că ar fi bine ca noi să învățăm din greșelile lor, iar atunci când se mai discută public diverse măsuri de securitate națională, precum cartelele SIM cumpărate doar pe baza buletinului, să ne gândim de două ori înainte de a zice nu. E ușor să ne dăm cu părerea și să spunem NU, dar uite că faptele spun cu totul altceva.

4 Comentarii - “Ce s-a întâmplat la Paris nu poate fi trecut cu vederea”

  1. ice4you

    Stefane … ca tot ziceai tu de inspiratii de la unul la altul … problema pusa de tine in discutie este atat de delicata pe cate de complicata ca sa poata primi doar un raspuns aici. Cred ca voi scrie un post cu pingback aici. 😀

    Răspunde

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!