Inchiriatul apartamentelor – tehnica căpușei

De la începutului acestei săptămâni am intrat din nou în febra căutării de chirie, iar cu această ocazie am descoperit o tehnică pe care o practică foarte mulți așa-ziși agenți imobiliari. Pun la bătaie un apartament foarte frumos, la un preț decent, într-o zonă bună, iar dacă-i suni la 5 minute de la publicare anunțului îți vor spune că s-a dat, dar au ceva și mai bun. Singura problemă e că nu au apucat încă să facă poze, te invită direct la vizionare. L-au văzut de dimineață și îți recomandă să ai încredere în experiența și instinctul lor de agenți imobiliari.

Am ceva experiența ca și chiriaș – 7 ani, 3 țări, 5 orașe, dar până în anul ăsta nu observat această mizerie. Nu știu dacă o fi nouă sau o fi veche, cert este că se practică din plin. Săptămâna aceasta am văzut același apartament ieftin și frumos, pus spre închiriat la: Română, Tineretului și Aviației. Asta ca asta, dar să nu mai zic de combinatul pozelor de la mai multe apartamente până iese un apartament ideal.

apartament interior

Căpușa numită agent imobiliar

Da, nu e ușor să-ți găsești chirie în București, o zic acum după 2 ani de stat în frumoasă noastră capitală. Nu e ușor în condițiile în care căpușele astea care se numesc agenți imobiliari ar face orice să-ți bage pe gât un apartament pe care l-au văzut doar în poze, urmând ca mai apoi să te sugă de bani.  Mai ales dacă văd că dispui de un buget peste medie.

Fără a supăra pe nimeni, dar de la un așa-zis agent imobiliar și care nu se consideră căpușă, în momentul în care i-au legătura cu el pentru a-mi face o ofertă, totuși, am câteva pretenții. Nu sunt deloc exagerate. Vreau să știe niște informații de bun-simț despre proprietatea pe care vrea să mi-o închirieze. Vreau să vorbim despre lucruri concrete și să nu facem presupuneri. Toți agenții imobiliari cu care am vorbit în această săptămână, în momentul în care i-am întrebat de luarea în spațiu (viză de flotant), mi-au răspuns cu: nu știu, sun proprietarul și revin cu un răspuns sau bănuiesc că se poate face un compromis. De fapt atunci urma să ia și ei, pentru prima dată, legătura cu proprietarul…

Să știți că nici din perspectiva proprietarului această tehnică nu este văzută mai bine. Îmi povestea ieri un coleg care și-a pus apartamentul la închiriat pe Olx că după câteva ore l-a găsit re-postat de 3 agenții diferite. Asta în condițiile în care nimeni nu l-a sunat să-i ceară acordul sau ca el să fi apelat el la serviciile vreo unei agenții imobiliare. Evident, nu l-a mult timp după a început să primească și telefoane de la agenți imobiliari, ca să-i vândă chiriași.

După prima săptămână de căutat chirie cam la asta se rezumă închiriatul unui apartament în București. Trebuie să filtrezi mult gunoi, iar apoi poate ai noroc. Mă gândesc, că acum 2 ani când m-am mutat în București am avut mare noroc, dar noroc din ăla chior.

2 Comentarii - “Inchiriatul apartamentelor – tehnica căpușei”

  1. ice4you

    Iti inchiriez eu un apartament cu 3 camere la parter intre Romana si Unirii cu intrare de pe Magheru sau Calea Victoriei. 😀 In spate ai ATENEUL, cand ai chef de culturalizare mai mergi vreo 50m. =))

    Răspunde
    • Stefan

      Multam de oferta, dar nu e ceea ce am eu nevoie. 😀 De data asta vreau sa ma opresc la doua camere, nici mai mult nici mai putin și din start exclud parterul. 😀 Am vazut ca unii au trecut la facilitati – strazi asfaltate, tu poti trece Ateneul. =))

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!