Mxhost – găzduirea web pe SSD face diferența

IT / Web 5 Comentarii

În ziua de astăzi nu e foarte ușor să faci diferența dintre site-uri, însă s-a dovedit că unul dintre factorii care fac diferența dintre ele este timpul or de încărcare. Dacă nu-i oferi o experiență plăcută utilizatorului încă din momentul în care a dat enter pe adresa site-ului tău, atunci există mari șanse ca acesta să-l părăsească foarte repede și prezența ta din online să fie degeaba.

Găzduire web pe SSD

Găzduire web pe SSD

Timpul de încărcare a site-ului depinde de doi factori esențiali: arhitectura și modul în care sunt realizate scripturile care stau la baza site-ului plus hostingul pe care acestea rulează. Despre primul factor, scripturile făcute cu picioarele, o să vorbesc cu altă ocazie, astăzi vreau să vorbim puțin despre hosting sau găzduire web. După cum am mai zis și-n alte articole, atunci când ai nevoie de un astfel de serviciu trebuie să faci o alegere cu cap. Fie că îți vei găzdui un blog, fie că-ți vei găzdui un magazin online, ai nevoie de un hosting de calitate. El, printre altele, își pune o amprentă gravă asupra imaginii afacerii tale din mediul online.

Când pui pe masă o astfel de problemă, toată lumea îți spune un singur lucru – astăzi toate hosting-urile sunt rapide și nu mai e ceea ce a fost cândva. Eu zic că cel puțin parțial e greșit și vă spun și de ce. La ora actuala unul dintre principalii factori care fac diferența dintre firmele de hosting este tipul de găzduire oferit, pe HDD sau pe SSD. Iar în acest moment dacă vă uitați la firmele de hosting din România, sunt încă foarte puține cele care oferă găzduire pe SSD.

Avantajele găzduirii pe SSD

Deși pare un mic amănunt, SSD-ul e cel care face diferența. Gândiți-vă doar la simplu fapt că viteza de scriere sau de citire de pe un SSD este de câteva ori mai mare decât cea de pe un HDD. Mai mult decât atât, durabilitatea unui SSD este și ea mai mare față de cea a unui HDD. Pentru tine ca și client al unei firme care oferă găzduire pe SSD înseamnă că ai un mare avantaj față de competitorii tăi.

În primul rând înseamnă viteza mare de accesare a datelor tale, iar în al doilea rând înseamnă siguranță datelor tale. Față de cazul în care datele tale ar fi fost stocate pe un HDD, pe un SSD datele sunt mult mai greu de pierdut, acesta din urmă neavând componente mecanice are o durată de viață mai mare, plus că nu se poate strica astfel încât datele tale să fie irecuperabile.

Găzduire pe SSD în România, recomand MxHost

Prima experiență cu găzduirea pe SSD, în România, am avut-o cu cei de la MxHost, de fapt ei chiar au fost printre primele firme de hosting care au oferit așa ceva la noi în țară. La momentul respectiv administram câteva pachete de hosting de la ei și eram foarte mulțumit de serviciile oferite, la fel cum sunt și acum, însă odată cu trecere pe SSD lucrurile s-au schimbat în și mai bine.

Ce am apreciat și apreciez foarte mult la MxHost e timpul de răspuns la orice fel de tichet deschis. Ei știu să-și respecte clienții, iar din acest motiv tot timpul mi s-a răspuns cu drag la orice întrebare și la orice cerere. Fie că am de lucru cu cei de la vânzări, fie că am avut de lucru cu cei de la tehnic, tot timpul am întâlnit oameni dispuși să mă ajute, indiferent de ora din noapte sau din zi.

Pe de altă parte, e de apreciat faptul că la pachetele de hosting shared, actualizările de soft sunt tot timpul la zi și nu s-au zgârcit la capitolul resurse. Fie că vorbim de spațiul de stocare, fie că vorbim de lățimea de bandă alocată, peste tot dăm de aceeași generozitate, iar prețurile sunt mai mult decât de bun simț. Pentru a se vedea că vorbesc din perspectiva unui client foarte mulțumit vă spun că în momentul de față dețin la ei: două pachete de hosting și mai am în administrare alte trei plus un VPS, iar prima tangență am avut-o în anul 2008.

5 Comentarii - “Mxhost – găzduirea web pe SSD face diferența”

 1. Lospa

  Da, ai dreptate, cei de la Mxhost sunt profesionalisti. Se incadreaza in primele 3 firme de host din Romania lejer. Asta si dupa 6 ani.
  P.S: Ai o mica greseala, o cratima uitata. „însă odată cu trecere pe SSD lucrurile sau schimbat în și mai bine. ” 😀
  Lasa, nu-i nimic, am eu mai multe!

  Răspunde
  • Stefan

   Multam de de sesizare. Tinere, ai ochi buni. 😀 Referitor la Mxhost, dupa cum am zis si-n articol, tot respectul pentru ei. Te rog sa ma crezi ca vorbesc din perspectiva unuia care a lucrat cu majoritatea celor cunoscuti, ba chiar si cu unii cu servere-n pivnita bunicii. 😀

 2. Yamasha

  eu stau la romarg, am pana prin 2017 parca… cel mai mic plan. mai am si la digitalocean si simplenet.
  ma gandesc sa renunt la vps si sa trec pe shared 😀

  Răspunde
  • Stefan

   Intr-un fel hosting-ul shared este cea mai buna optiune pentru WordPress-uri, nu trebuie sa-ti mai dai batai de cap cu configurari, update-uri etc. 😀 In schimb, pentru productie, unde bag pe MVC-uri, acolo neaparat folosesc VPS-uri, linia de comanda e sfanta. 😀

 3. Iulian

  Intr-adevar, cei de la Mxhost sunt buni. Am de aproape 2 ani la ei un pachet shared pe SSD si sunt multumit mai ales de suportul tehnic.

  Răspunde

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!