Gata cu patriotismul, pana la anul

Ma bucur enorm de mult ca am trecut odata de 1 Decembrie, adica de Ziua Nationala a Romaniei. De ce? Pentru simplu fapt ca s-au terminat campaniile idioate de patriotism cu forta. Parca eram pe vremea lui Raposatu’.Fie ca intrai pe blog-uri, fie ca te uitai la televizor, inclusiv pe Facebook vedeai aceleasi campanii idioate prin care unii si altii te indemnau sa iti iubesti „patria”.  Poate ca nu as fi avut acest mare „dezgust” fata de aceste campanii, dar in momentul in care am vazut erau duse la extrem, deja cadeau in penibilitate.

Pe net au inceput cei cu romanii sunt … „degeaba”. Dupa parerea mea de cetatean al Romaniei de aproape 23 de ani, eu zic ca nu cautarile dintr-un motor de cautare dovedesc ca noi, romanii suntem „destepti” sau idioti, ci comportamentul si modul nostru de gandire si de actionare in anumite situatii in care suntem pusi in aceasta viata. In fine, dar unii oameni din social media nu au inteles acest lucru si facut un spam de toata frumusetea pe toate site-urile iar intr-un final nu au realizat nimic.

La televizor am vazut si acolo campanii de patriotism asemanatoare celor de pe net doar ca mai si spuneai  de ce esti mandru ca esti roman. O sa vorbesc putin despre un caz concret, si anume campania celor de la PRO TV intitulata „De ce iubesc Romania?” In cadrul acestei campanii au aparut tot felul de oameni falsi si de pupincuristi care afirmau sus si tare ca ei iubesc Romania. In cadrul acestei campanii cei care isi iubeau patria erau angajatii PRO TV si niste copii care sperau sa apara la TV in ultimile 20 de secunde de la stirile protv. Cred ca atunci cand faci o campanie de acest fel ar fi frumos sa vedem argumente pro si contra, nu sa platesti niste oameni sa laude ceva ireal.

Sunt foarte curios cum ar putea spune un roman ca isi iubeste tara asta scumpa, atunci cand el lucreaza de la 6:00 pana la ora 19:00, 6 zile pe saptamana pentru 600 de lei pe luna ?! Ar fi indicat ca intr-o campanie viitoare sa fie chestionati si astfel de oameni, nu doar cei care apar la tv si se sparg in figuri prin cluburile de fite bucurestene.

Deci tragand linie, la noi patriotismul tine doar in perioada zilei nationale a Romaniei si in perioada alegerilor electorale si este practicat dor de catre cei care au bani si duc o viata buna. Nu cred ca putem forta niste oameni care sunt dezamagiti pana la Dumnezeu de ceea ce le ofera tara in care traiesc, sa isi laude scumpa patrie doar pentru ca unii sa faca bani de pe urma acestor campanii mincioase. Din punctul meu de vedere cred ca una e sa iti respecti tara in care te-ai nascut si in care traiesti si alta e sa devi unul care minte ca isi „iubeste” tara pentru ca e angajatul unui trust media sau detinatorul unui blog si are nevoie de niste trafic; ma rog in cazul de fata depinde ce intelege fiecare prin Romania…

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!