Frumusețea Herăstrăului și Muzeul Național al Satului

Au trecut ani buni de când am fost ultima dată în parcul Herăstrău din București, iar ieri când am trecut din nou pe acolo m-a fascinat din nou cu frumusețea sa. Sincer să fiu nu mi-l aminteam deloc așa, dar nu contează ce-mi aminteam, contează doar că acum mi-a plăcut la nebunie.

Ieri, 15 August, după cum bine știți a fost ziua Marinei Române și având în vedere că nu am putut ajunge la mare pentru acest eveniment, am zis că măcar în București să iau parte la spectacolul din Herăstrău. Dar nu a fost să fie, din motive obiective am ajuns după terminarea spectacolului. Chiar și așa am avut parte de o zi superbă în Herăstrău.

Parcul Herăstrău - Vaporaș

Parcul Herăstrău – Vaporaș

Totul a început cu o serie de fotografii cu lebedele și rațele din zona amenajată a parcului, apoi a urmat o călătorie gratuită cu vaporașul pe lacul Herăstrău. Un lucru care mi-a plăcut la nebunie, trecuse aproape un an de la ultima călătorie pe apă, aceasta fiind cu feribotul în Finlanda, spre Suomenlinna. Chiar dacă nu putem compara experiența de pe un lac antropic cu experiența trăită pe apele Mării Baltice, totuși pot spune că am rămas plăcut impresionat de peisaj. Recomand cu încredere plimbările cu vaporașul de pe lacul Herăstrău. Durata unei călătorii este de aproximativ 25 de minute, dar își merită fiecare bănuț. În zilele obișnuite prețul unei călătorii este de doar 5 lei de persoană, aproape cât prețul unui kurtos kalacs sau a unui porumb copt.

După plimbarea cu vaporașul, având în vedere că ziua încă destul de lungă, am ales o plimbare prin Muzeului Național al Satului ”Dimitrie Gusti” din București. Dacă nu știați, muzeul satului se află tot în parcul Herăstrău. Nici eu nu am știut până ieri. Intrarea principală este chiar lângă debarcaderul din Herăstrău. Ei bine, revenind la plimbarea prin muzeu, acesta nu m-a impresionat foarte tare, nu că nu ar fi frumos, dar nu de mult am fost prin muzeul satului bucovinean din Suceava. Drept urmare multe dintre lucrurile văzut aici mi s-au părut oarecum banale, dar chiar și așa am trăit niște clipe faine.

Atât eu, cât și iubita, ne-am făcut noi prieteni la muzeu. Este vorba de o mare familie de motănei pe care i-am găsit la una dintre gospodăriile din Maramureș. Nu cred că am mai văzut până ieri cum iau masă împreună vreo șapte motănei. Ritualul de ”spălare” de după masă mi s-a părut foarte tare. Mi-au făcut ziua și mai faină. 🙂

După acest spectacol ad-hoc, am participat la un spectacol susținut de trupa Super Chill, dar nu înainte de a arătat că mă pricep și la altceva în afară de programare. Drept urmare ne-am ales cu un borcan de miere de albine ecologică cu aromă de coriandru, plus o pungă de aperative ecologice din făină integrală. Premiile au fost oferite de Bio România. Chiar dacă până ieri nu știam de ei, cu siguranță și-au făcut noi clienți. 🙂

În mare parte cam aceasta a fost frumoasa noastră experiență de ieri, din parcul Herăstrău. Sunt ferm convins că mai sunt și alte lucruri fain din Herăstrău, pe care încă le-am descopert, dar să nu uităm că nu de mult ne-am mutat în București. Experiența continuă…

Fotografii din Parcul Herăstrău – Muzeul Satului București:

6 Comentarii - “Frumusețea Herăstrăului și Muzeul Național al Satului”

    • Stefan

      După cum ziceam, e un loc foarte fain. Eu nu am mai fost prin Herăstrău de prin 2007, dar se pare că de atunci s-au mai schimbat unele lucruri.

  1. Lucian

    Intradevar este foarte frumos, dar am ramas foarte surprins in articolul tau de fotografii. Sunt foarte faine, mai ales cea cu fantana 🙂 Vad ca Nikon-ul isi face treaba si fotograful invata.

    Răspunde
    • Stefan

      Mulumesc pentru aprecieri și mă bucur că ți-au plăcut.Încerc și eu să mai învăț din când în când, dar in păcate în ultima luna pot număra pe degetele de la o mână de câte ori l-am folosit. 🙂 Eu unul nu sunt prea mulțumit de această serie, trebuie să schimb de urgență filtrul UV sau să renunț la el.

  2. Alexandru Ionut

    Am și eu un D3200 dar nu-mi ies pozele așa nici să mă împuști. Bineînțeles, pe auto. Când văd ceva fain, îl aprind și bag o rafală de instantanee. Pe alt mod nu prea știu să-l folosesc. Încă nu am înțeles care e treaba cu ISO și f… sau mă rog..

    Răspunde
    • Stefan

      Nu sunt în măsură să ofer vreun sfat despre arta fotografierii, dar de pe urma mai multor încercări am constatat că ISO 200 pentru direct sunlight e perfect, iar pentru Cloudy merge ISO 400. Unii recomandă ISO 400 pentru direct sunlight, mie nu mi-a plăcut deloc rezultatul de pe urma folosirii lui. Legat de deschiderea focală eu folosesc: 4, 5, 5.6 sau 7, rare ori folosesc alte valori. Citisem undeva că astea sunt ok și am mers pe încredere. 🙂

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!