Facultate fără Bacalaureat

Diverse 11 Comentarii

Nu știu dacă ați aflat, dar începând de ieri, în România se poate face facultate și fără Bacalaureat. În urma altei pomene electorale, al nostru prim-ministru și ai săi guvernați au decis că soluția potrivită pentru cei care nu-și iau examenul de Bacalaureat e să meargă la facultate și fără. Nu râdeți că e pe bune, chiar nu e un articol de pe TimesNewRoman.

Mai multe detalii despre aceasta ordonanță de urgență care-i ”salvează” pe cei fără BAC puteți citi pe hotnews. Dar nu-mi vine a crede până unde poate merge nenea ăsta care vrea să devine președinte. Oare ce mai urmează: titularizări fără examen sau doctori fără teză de doctorat? Păi dacă e așa, de ce nu legalizăm și prostituția?! Serios, dacă vom avea proști licențiați, de ce nu am avea și curve cu carte de muncă?

Nu știu altora cum li se pare, dar mie se pare că este o decizie foarte de căcat – să-i zic pe românește. O decizie idioată care va afecta viitorul generațiilor următoare de oameni (nu de ablsovenți) și implicit al acestei țări. Acum e an electoral și nu interesează pe nimeni efectele, important e cu cine votează. Nu contează că rata prostiei crește de la an la an, nu contează că cei care sunt buni pleacă și nu se mai întorc în țară. Pentru guvernanți contează doar să fie mulți și proști. Cu proștii e ca e ca și cu o turmă de oi – dacă ai un cățel bun o  dirijezi cum vrei tu. Plus că la nevoie poate scoate și morții la vot.

Eu atât le doresc celor care au decis această mizerie, atunci când vor avea probleme de sănătate să fie tratați doar de doctori fără Bacalaureat.

11 Comentarii - “Facultate fără Bacalaureat”

 1. ice4you

  Poveste este veche … a inceput de la post-liceale ca sa ajunga intr’un final si la facultati. La aia le comvine si daca aia care se inscriu si isi platesc taxa pentru un an macar. O mizerie … ce dracu mai e de zis?! Eu unul i’am spus copilului meu: „decat sa iti platesc studiile la o facultate de masa masurata in kilograme de prostie, mai bine iti recomand sa te angajezi si in aia 4-5 ani sa dobandesti experienta, iar din banii care ii economisesc in perioada aia iti cumpar bilet de avion si iti dau si bani sa ai de chirie pe undeva 3-4 luni de zile pana iti gasesti de munca!” 😀

  Răspunde
  • Stefan

   Mi se pare cât se poate de corect. Eu tot timpul am fost de părere că nu toți oamenii fără școală sunt proști, cu unii soarta a fost mai puțin norocoasă. Am avut șansa să cunosc oameni cu 4 clase care erau mult mai inteligenți decât mare parte a politicienilor actuali. Însă să vrei la facultate și să nu ai Bacalaureat… asta chiar înseamnă prostie, îngâmfare și nesimțire. Iar ăia care au decis că se poate nu fac decât să susțină toate acestea.

 2. ice4you

  Asai ca iti era lene sa mai scrii pe blog daca nu aveai cu cine conversa? 😀 Da stiu … si mie! 😀 Maine iti raspund la mine, la continuarea de la tine … pentru ca e pacat sa o fac in doi peri si trei surcele! 😀

  Răspunde
  • Stefan

   Da, e fără rost, însă pentru premier numărul ăstora fără BAC se traduce în număr de votanți. Un rost mai bun ca ăsta nu se poate.

Trackbacks/Pingbacks

 1.  De ce ai merge la o facultate daca nici de liceu nu ai fost in stare?! | IceWorld|Deuterium core

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!