Facebook updates – așa nu!

Web 5 Comentarii

Fiecare dintre mari jucători din domeniul IT a adus la sfârșitul acestui an cu câte o noutate, mai mult sau mai puțin pe placul nostru. Sau am putea zice că unele sunt în favoarea noastră, iar altele sunt cu totul în defavoarea noastră. Pentru a ne convinge de ultimul aspect nu trebuie decât să aruncăm un ochi asupra ceea ce au făcut cei de la Facebook. O companie care până de curând se înțelegea destul de bine cu producătorii de conținut.

Facebook în 2013Dacă este să ne uităm peste schimbările Facebook-ului din ultimul an, compania a lansat update-uri într-un stil alert. Unele mai importante, altele mai puțin importante, dar un lucru a fost sigur – multe din ele au fost în detrimentul utilizatorului. La fel s-a întâmplat și cu ultimul update, cel prin care cere și mai mulți bani de la deținătorii paginilor de facebook.

La fel ca într-o căsnicie eșuată, la început toate au fost bune și frumoase, dar apoi, treptat, treptat, lucrurile s-au schimbat până când unul dintre parteneri a avut de suferit. În cazul de față, acel partener fiind utilizatorul de facebook, cel care și-a construit strategii, a băgat bani și și-a pus mari speranțe în pagina de facebook menită să promoveze un anumit produs. Un partener care crezut că se bagă într-un joc corect: cumpăr audiență iar apoi mă pot folosi de ea, chiar și de 2o% din ea. Doar că marele gigant s-a gândit că ar fi bine schimbe regulile jocului din mers. În final, utilizatorul să afle că dacă dorește să se bucure de ceea ce cumpărat până acum mai trebuie să mai plătească încă o dată. Iar asta e cam mult… zic doar atât: cum să dispară reach-ul organic?! Dacă ai dispărut din news feed mai are rost să ți o pagină de facebook?! NU!

Nu e asta un pic de lipsă de respect față de sutele alea de milioane care folosesc rețeaua de socializare? Nu e asta puțin deplasat față de oamenii care au investi bani grei în promovarea paginilor și implicit a rețelei de socializare? Eu tare cred că e, iar acestă hotărâre cred că e începutul unui sfârșit dureros…

Voi cum vedeți această decizie? Vă afectează în mod direct?

photo source: cdn.physorg.com

5 Comentarii - “Facebook updates – așa nu!”

  • Stefan

   Da, dacă-i dai boost post atunci vei avea audiență, atât cât te ține bugetul. 🙂 Depinde foarte mult de targetul ales, în funcție de acesta cei 33 de lei îți pot ajunge pentru 100 de oameni sau pentru 500 de oameni.

 1. ice4you

  Nu sunt un utilizator fetesibuci … nu am nici macar un cont facut la misto si nici nu ma intereseaza fenomenul. Un lucru este insa clar … orice gigant la un moment dat s’a crezut pe cai mari si a inceput sa ignore din ce in ce mai mult utilizatorul de rand, lucru care a dus inspre un dezastru iminent, lacomia stand de fiecare data la bazele acestuia. Uitate la Yahoo … in urma cu 10 ani era un lider important … azi pentru i’a durut in cur de feedback si nu a reusit sa se adapteze la cerintele utilizatorilor este in prag de dezastru. Microsoft este un alt bun exemplu … o tot balbaie cu Windows … pe mobile nu au reusit nici azi sa ofere ceva viabil … marele lor noroc este ca Microsoft nu inseamna numai Windows.

  Probabil ca peste cativa ani vom vorbi despre „a fost odata facebook”.

  Răspunde
  • Stefan

   Dacă facebook-ul o să țină pe drumul pe care a luat-o în 2013 atunci este cât se poate de clar că în câțiva ani o să fie istorie. Dar Mark e băiat deștept și cred că până la urmă o să o redreseze el cumva. Cine știe… cert este că în momentul de față au cam dat-o cu bățul în baltă, iar feedback-ul primit de la utilizatori nu este pozitiv.

Lasa un comentariu:

Campurile marcare cu (*) sunt obligatorii! Adresa de email NU va fi facuta publica!